x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stelele Generalului Oprea stau să apună

Stelele Generalului Oprea stau să apună

de Georgiana Ionita    |    05 Oct 2016   •   17:40
Stelele Generalului Oprea stau să apună

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a înfiinţat o comisie de anchetă prin care MApN va analiza modul în care fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, a fost înaintat în grad, devenind în timp record general cu patru stele. În 2009, Generalul dezvăluia că ultima stea a primit-o în semn de recunoştinţă pentru că... şi-a dat demisia!

"Ca urmare a sesizărilor și solicitărilor de informații venite din partea jurnaliștilor, privitoare la îndeplinirea condițiilor legale pentru înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naționale a dispus constituirea, la nivelul M.Ap.N., a unei comisii care să analizeze aspectele semnalate. Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine către mass-media și opinia publică", a anunţat MapN într-un comunicat.

Cum au răsărit patru stele?

În 2009, fostul lider UNPR povestea într-o emisiune TV cum a adunat cele patru stele de pe epoleți. Nu a fost vorba de fapte eroice de vitejie, ci mai degrabă de întâmplări de domeniul absurdului. De exemplu, ultima stea a răsărit pe epoleţi pentru că Generalul şi-a dat demisia. “Prima stea am primit-o în anul 2001, eram președinte la Administrația Națională a Rezervelor de Stat, funcție de secretar de stat. Aveam 40 de ani. Am îndeplinit toate criteriile, am avut se pare rezultate bune și foarte bune și am fost avansat la gradul de general. A doua stea am luat-o când eram prefectul Capitalei, am fost numit ministru al Administrației și am primit a doua stea, iarăși pentru rezultate considerate bune. A treia stea am primit-o în anul 2008. În primul rând ar trebui să-l întrebați pe cel care m-a avansat. Am fost propus și avansat probabil pentru expertiza care am avut-o (sic!) ca parlamentar în comisiile de control SRI și comisia de apărare. În 2009, am înțeles că domnul președinte a apreciat modul cum, în scurta perioadă la Interne, mi-am dat demisia și nu am numit oameni pe funcție de siguranță națională”, s-a apărat Generalul Oprea.

×