x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stelian Ion: Reprezentanţii Puterii au criticat dur raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei

Stelian Ion: Reprezentanţii Puterii au criticat dur raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei

13 Sep 2018   •   14:55
Stelian Ion: Reprezentanţii Puterii au criticat dur raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, joi, că reprezentanţii PSD din Comisia specială privind legile justiţiei au avut o atitudine "ireverenţioasă" la adresa experţilor Comisiei de la Veneţia, menţionând că aceştia au criticat "foarte dur" raportul preliminar al Comisiei speciale pentru legile din domeniul justiţiei. 

"La partea finală a acestei discuţii, pe mine pur şi simplu m-a bulversat. Nu credeam să văd la o astfel de întâlnire o atitudine atât de ireverenţioasă la adresa membrilor comisiei, în sensul în care reprezentanţii Puterii au criticat foarte dur raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia cu privire la legile justiţiei. Aceştia nu şi-au ascuns dezamăgirea faţă de acel raport pe care l-au numit subiectiv şi au spus că există riscul ca în cazul în care Comisia de la Veneţia nu-şi va veni în fire, între ghilimele, şi nu vor da un raport final pe placul dumnealor, aş spune eu, Comisia de la Veneţia îşi va pierde credibilitatea. Un astfel de dialog cu o instituţie atât de importantă recunoscută pe deplin la nivel european şi mondial este inacceptabil. Aceasta este atitudinea PSD faţă de Europa şi faţă de organismele europene şi faţă de democraţia în general, pentru că este o comisie care apără democraţia prin drept. Iată care este opinia reală a PSD faţă de democraţie", a afirmat Stelian Ion, după întâlnirea membrilor Comisiei speciale pe legile justiţiei cu experţii Comisiei de la Veneţia. 

El a spus că din partea reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia a fost o singură întrebare cu privire la impactul modificărilor cu privire la dosarele în curs. 

"Am explicat din punct de vedere procedural, făcând trimiteri la articole concrete din aceste modificări, care este impactul şi anume că vizează chiar şi dosare judecate definitiv. Se doreşte deschiderea unor dosare judecate definitiv şi odată ce se vor redeschide vor fi administrate probele pe baza Codului de procedură aflat la momentul rejudecării", a mai spus Stelian Ion. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Stelian Ion