x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stelu Platon (PNL): Ceea ce face PSD este de a încerca să spargă USL pe mâna PNL

Stelu Platon (PNL): Ceea ce face PSD este de a încerca să spargă USL pe mâna PNL

de Agerpres    |    17 Feb 2014   •   20:36
Stelu Platon (PNL): Ceea ce face PSD este de a încerca să spargă USL pe mâna PNL

Preşedintele liberalilor din Harghita, Stelu Platon, susţine că PSD încearcă să spargă USL folosindu-se de PNL.

"Ceea ce face PSD acum este (...) de a încerca să spargă USL pe mâna PNL. Adică PNL-ului, încetul cu încetul, i se iau ministere, este pus pe acelaşi nivel cu Partidul Conservator. Aţi văzut că chiar zilele acestea, în timp ce se negociază, cu succes sau fără succes, soarta USL, regii foarte importante - Transelectrica şi Transgaz - sunt luate de la ministerul condus de PNL şi pus la Secretariatul General al Guvernului (SGG). Ceea ce este chiar o noutate în guvernarea românească, pentru că până acum SGG se ocupa de acte normative (...), în niciun caz nu conducea societăţi naţionale", a declarat liderul liberalilor harghiteni.

El a spus că ar trebui recitit protocolul USL şi respectată înţelegerea iniţială a partidelor care compun Uniunea.

"Există un singur lucru care trebuie făcut: recitit protocolul USL, (...) care spune că există un Guvern, o paritate în USL. Erau atunci doi vicepremieri, că am aflat că al treilea (...) a apărut pe drum, postul lui Gabriel Oprea. Deci, practic, trebuie revăzut acel protocol şi, sigur că da, dacă se ţine seama de înţelegerea iniţială înseamnă că lucrurile sunt corecte, pot merge înainte, dacă nu fiecare aruncă mingea în curtea celuilalt", a afirmat Stelu Platon.

Potrivit acestuia, în numirea vicepremierilor ar trebui să conteze voturile pe care le-au primit partidele în alegeri şi nu alte motive sau înţelegeri.

"Cred că până la urmă, că va conduce USL, că Partidul Conservator, că UNPR, care nici cel puţin nu au intrat pe listele lor în Parlament, este grav că un partid cu 2% face atâta tam-tam, mă refer la acel post de vicepremier (...). Eu cred că, până la urmă, voturile pe care le dau românii ar trebui să conteze în numirea vicepremierilor, miniştrilor şi aşa mai departe", a afirmat preşedintele PNL Harghita.

Stelu Platon, care este şi primarul municipiului Topliţa, a spus că guvernanţii ar trebui să se preocupe de problemele reale ale românilor, în condiţiile în care aceştia se confruntă cu tot mai multe dificultăţi de ordin social.

"În ţara asta trăiesc foarte mulţi oameni care au foarte multe probleme. Sigur, citim nişte statistici foarte frumoase cum că a crescut economia, PIB-ul şi alte lucruri de felul ăsta. Numai că eu vă spun, în calitatea mea de primar, în primul rând, că oamenii au necazuri enorme, nu sunt locuri de muncă, creşte numărul cazurilor sociale, adică oameni care au probleme extraordinare, tot mai mulţi oameni sunt nevoiţi să-şi lase copiii la bunici, la vecini şi se duc să muncească afară şi politicienii noştri fac filosofie şi tot felul de chestii din astea care nici la Şcoala de Studii Politice nu le mai citeşte nimeni", a subliniat Stelu Platon.

El a conchis că, indiferent dacă se va sparge sau nu USL, ţara va continua să fie guvernată, iar singurul rezultat va fi acela că va scădea cu câteva procente încrederea oamenilor în politicieni. 

×
Subiecte în articol: stelu platon USL tensiuni usl