x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stiri din campanie

Stiri din campanie

13 Mai 2004   •   00:00

ALBA. Candidata de 18 ani propusa de Actiunea Populara pentru Consiliul Judetean Alba a fost retrasa de pe listele electorale. Reprezentantii Biroului Electoral Judetean Alba au explicat ca atat in cazul tinerei de 18 ani, cat si in cazul candidatului PUNR care figura pe liste ca avand 7 ani a fost vorba de „o eroare".

BUCURESTI. PNL il acuza pe presedintele Ion Iliescu de faptul ca ii face campanie candidatului PSD la Primaria Capitalei, Mircea Geoana. Liberalii sustin ca Iliescu s-a „afisat", la lansarea cartii sale, in compania lui Mircea Geoana. Potrivit PNL, seful statului a precizat ca Geoana a venit in calitate de ministru de Externe si de „cititor entuziast". „Daca este asa cum spune presedintele, atunci cum se explica afirmatiile premierului Nastase, care a spus ca Geoana si Rus vor avea concediu fara plata in perioada campaniei", a spus deputatul PNL Eugen Nicolaescu. El considera ca cei doi candidati isi exercita, in continuare, atributiile de ministri si „mint cu nerusinare".

BUZAU. Candidatul PRM la Primaria localitatii buzoiene Bradeanu, Constantin Dragomir, este cercetat de politie pentru fals in inscrisuri oficiale. Presedintele Biroul Electoral al Circumscriptiei a sesizat ca Alexandru Petrescu din localitate a depus declaratia de acceptare a candidaturii si declaratia de avere atat la PD, cat si la PRM, figurand pe doua liste de consilieri. Politia a stabilit ca autorul falsului este presedintele PRM, Bradeanu Constantin Dragomir.

HARGHITA. Vicepresedintele Uniunii Civice Maghiare din zona Ciuc, Papp Elod, a incalcat legea electorala. Papp Elod, actualul viceprimar al municipiului Miercurea-Ciuc, si-a depus candidatura ca independent la fotoliul de primar al orasului, dar si pentru Consiliul Local ca reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Judecatoria Miercurea-Ciuc a admis ieri o contestatie impotriva lui Papp Elod, care a anuntat ca va face recurs.

HUNEDOARA. Decanul de varsta al candidatilor pentru functia de consilier judetean in Hunedoara are 84 de ani, potrivit listei depuse de Partidul Ecologist Roman. Ioan Tomotas este din comuna Rapoltu Mare si s-a nascut in anul 1920

VRANCEA. Candidatura lui Fanica Panciu din partea PD la functia de primar al orasului Panciu a fost respinsa de judecatori, care au apreciat ca reprezentantul PD de afla in imposibilitate de a ocupa functia de primar, avand o condamnare penala. Atat candidatul respins, cat si partidul care il sustine au trecut la acuzatii. Panciu acuza judecatorii ca au dat o sentinta „ilegala si abuziva" ca urmare a unor presiuni politice.
×
Subiecte în articol: politic