x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

20 Iun 2006   •   00:00

ABSENTI LA MOTIUNE - Cioroianu si Mortun, sanctionati

Pentru ca saptamana trecuta au fost absenti la dezbaterea motiunii simple pe tema sanatatii, PNL a decis sa-i sanctioneze pe senatorii Adrian Cioroianu si Alexandru Mortun cu avertisment public. Tariceanu a declarat: "S-a hotarat sa se dea un mesaj public celor doi euroobservatori - senatorii Adrian Cioroianu si Alexandru Mortun - , care au lipsit la dezbaterea motiunii pe sanatate, unde a fost un vot extrem de strans si absenta lor putea, in final, sa afecteze rezultatul votului". (Aniela Nine)

CAMERA - Motiune PSD pe educatie

PSD a decis ieri sa depuna la Camera Deputatilor o motiune simpla pe tema educatiei impotriva ministrului Mihail Hardau. Deputatul PSD Victor Ponta a declarat ca aceasta motiune "va face ordine in Guvern". "Daca deputatii liberali, si nu numai, voteaza aceasta motiune, domnul Hardau pleaca acasa. Daca nu, inseamna ca domnul Tariceanu vorbeste aiurea, singur, nu il asculta nimeni si atunci el trebuie sa plece acasa", a spus Ponta. Pana cel tarziu miercuri, PSD va depune si motiunea de cenzura "500 de zile de guvernare". (L.D.)

PROIECTE - Integritate morala la concurenta

Senatorii PSD vor solicita Conducerii Senatului sa dispuna discutarea in Comisia Juridica a proiectului de lege privind infiintarea Consiliului National de Integritate, un act normativ similar celui privind Agentia de Integritate Morala. Proiectul initiat de Guvernul PSD a fost adoptat de Camera Deputatilor inca din octombrie 2004 si zace la comisia senatoriala de aproape un an si jumatate. Deputatul Victor Ponta a pledat ieri pentru adoptarea proiectului PSD, spunand ca Executivul "nu mai trebuie sa piarda vremea" cu cel al lui Macovei. (L.D.)

SENAT / Intalnire Geoana-Voiculescu

Mircea Geoana s-a intalnit ieri cu Dan Voiculescu in biroul acestuia de la Senat. Liderul PSD, vecin de birou cu Voiculescu, a fost vazut intrand in biroul acestuia imediat dupa reuniunea conducerii PC. Intrebat despre ce anume au discutat, Geoana a raspuns: "Nimic spectaculos", aratand ca discutia cu liderul conservatorilor a fost legata de "agenda Senatului si a Camerei Deputatilor". Dan Voiculescu a refuzat sa precizeze motivul intalnirii cu Geoana.

×
Subiecte în articol: politic psd