x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

22 Feb 2006   •   00:00

Sandru - ""Botos, folosit de Basescu""

Deputatul independent Lavinia Sandru a atras ieri atentia asupra faptului ca, prin modificarea ordonantei DNA, "presedintele Basescu a dovedit ca vrea sa-si pastreze puterea asupra justitiei". "Monica Macovei a incercat sa faca din DNA o institutie independenta, dar prin subordonarea lui Daniel Morar lui Ilie Botos am asistat la o umilire a ministrului Justitiei. Basescu a spus in campania electorala ca Botos a facut politie politica si ca este pesedist, iar acum se foloseste de el", a spus Sandru. In alta ordine de idei, deputatul a aratat ca luni, dupa intalnirea dintre Basescu si sefii de partide, nimeni nu a comentat, iar liderii politici au venit si s-au prezentat la Cotroceni "ca niste valeti de curte". (Dana Piciu)

Guvern - Numiri "temporare"

Primul-ministru a semnat ieri o serie de decizii de numiri "temporare" in functii publice de secretar general la diverse ministere. De respectivele numiri au beneficiat Dima Toader, promovat temporar secretar general adjunct la MIE, Mihaela Arteni, numita tot temporar secretar general la Ministerul Muncii, si Ion Anghel, caruia i s-a incredintat tot o functie de secretar general, dar la Minsterul Mediului. Pe langa acestia, Dan Cristian Stoica a fost numit secretar de stat la Ministerul Justitiei, iar Iulia Carcei a fost transferata ca secretar general la INA. (Aniela Nine)

Marko Bela - Sustinerea PD, conditionata

Liderul UDMR, Marko Bela, a afirmat ieri ca nu va mai sustine nici o initiativa legislativa a PD cu care nu este "in totalitate" de acord pana cand democratii nu-si vor schimba atitudinea fata de proiectul de lege privind statutul minoritatilor. "Pana nu reusim sa ne intelegem in legatura cu legea minoritatilor, aceasta atitudine ne absolva de orice obligatie fata de acesti parteneri", a spus Marko, adaugand ca nu este vorba despre un santaj, dar ca formatiunea sa nu mai este dispusa la nici un "compromis" in relatia cu partenerii de coalitie. (Aniela Nine)

Covasna - PNL ingheata protocolul

PNL Covasna a anuntat ieri inghetarea protocolului Aliantei, pe care "PD l-a incalcat in mod grosolan". De la purtatorul de cuvant judetean pana la liderii filialei, liberalii au refuzat sa explice insa acuzatia adusa PD, iar presedintele democratilor, Gheorghe Baciu, s-a declarat "nedumerit" de anuntul PNL. "Nu stiu despre ce incalcare se vorbeste, dar in orice caz nu asa se procedeaza intr-o Alianta. Presedintele PNL Covasna, domnul Zaheu, putea sa ma sune si sa-mi spuna ca democratii au incalcat cu ceva protocolul si sa discutam despre aceasta problema", s-a plans Baciu, citat de Mediafax.

Independenti - Cearta pe sefia grupului

Deputatii Corneliu Ciontu si Dan Mocanescu isi disputa sefia grupului independentilor din Camera, acesta din urma sustinand ca el a fost nominalizat pentru acest post, in timp ce Biroul Permanent a aprobat o nota privind participarea lui Ciontu ca observator la lucrarile Comitetului liderilor de grup, reprezentandu-i pe cei 25 de deputati independenti. Nota pentru sustinerea lui Corneliu Ciontu este semnata de sapte din cei 12 parlamentari care nu s-au afiliat vreunui grup apartinand partidelor politice, in timp ce Dan Mocanescu sustine ca ar fi depus o alta lista pe care figurau noua semnaturi in favoarea sa.

Palatul Victoria - Sedintele de guvern, miercurea

Incepand de azi, sedintele de guvern vor avea loc in fiecare zi de miercuri, si nu joia, astfel incat ministrii care sunt si parlamentari sa poata fi prezenti la lucrarile in plen ale celor doua camere parlamentare. Schimbarea propusa de primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, a venit ca urmare a scandalului declansat de caderea la vot a Ordonantei de Urgenta privind infiintarea Departamentului National Anticoruptie in Senat din cauza absentei senatorilor coalitiei de guvernare. Scuza invocata atunci de liderii Aliantei a vizat participarea ministrilor-senatori la sedinta de guvern, desfasurata in aceeasi zi. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic