x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

16 Feb 2006   •   00:00

Iliescu - Ordonanta DNA, neconstitutionala

Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ieri ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa aprobe proiectul de lege de respingere a ordonantei de urgenta privind DNA pentru ca este neconstitutionala. "In Constitutie se spune explicit ca problemele de structura, cum este Procuratura sau Parchetul General, nu se pot prelua pe calea ordonantelor de urgenta, ci doar pe calea legii. Presedintele ar trebui sa aprobe legea de respingere si sa recomande Guvernului sa pregateasca un proiect de lege asa cum scrie in Constitutie", a spus fostul sef al statului. (L.D.)

Camera - PC va avea un secretar adjunct

Grupul parlamentar al PC din Camera Deputatilor a propus ieri conducerii Camerei ca una din cele doua functii de secretar general adjunct al acestui for legislativ sa fie ocupata de Nicolae Sfacareanu, in prezent consilier parlamentar. Celalalt post de secretar general va fi ocupat, la propunerea PSD, de actualul secretar general interimar al Camerei, Mihai Ungheanu, iar pentru functia de secretar general a fost propusa, din partea PNL, Georgeta Ionescu. (Carmen Vintila)

Vidin - Calafat / Un nou pod peste Dunare

Pana in vara acestui an se va angaja o firma de constructii astfel incat sa se inceapa lucrarile de constructie la podul peste Dunare care va lega Calafatul de Vidin. Promisiunea a fost facuta ieri de catre primul-ministru bulgar Serghei Stanishev, care, aflat intr-o vizita de o zi in Romania, a fost primit la Palatul Victoria de catre premierul Tariceanu. Cei doi premieri au mai anuntat si infiintarea a doua linii de feribot, Nicopole - Turnu Magurele si Silistra - Calarasi. (Aniela Nine)

Deputati - Ciontu reprezinta independentii

Deputatii independenti vor avea si ei un reprezentant la lucrarile Biroului Permanent. Acestia au informat ieri conducerea Camerei ca l-au desemnat pe Corneliu Ciontu, ca reprezentant comun, in calitate de observator fara drept de vot la lucrarile Comitetului liderilor grupurilor parlamentare. Totodata, deputatii independenti au revenit cu solicitarea de a le fi puse la dispozitie logistica si personalul tehnic necesar. (Carmen Vintila)

Senat - Mai multe ore de internet


Biroul Permanent al Senatului a aprobat ieri, la cerere, extinderea timpului aprobat pentru serviciile de internet ale senatorilor, de la 16 la 100 de ore lunar, costul fiind de 39 de dolari (cu trafic de date nelimitate) pentru fiecare terminal. Cererea a venit din partea a noua senatori, care s-au plans ca o jumatate de ora pe zi, cat au acum, este extrem de putin, "avand in vedere faptul ca volumul documentelor care necesita a fi studiate este foarte mare". Biroul Permanent a mai aprobat ieri si achizitionarea a 8.200 de felicitari, pe care senatorii le vor trimite cu ocazia sarbatorilor de Pasti. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic