x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

13 Feb 2006   •   00:00

Tensiuni - Marko Bela ii cere ajutor lui Basescu

Presedintele UDMR, Marko Bela, va solicita presedintelui Traian Basescu sa intervina pentru detensionarea situatiei din coalitia de guvernamant, generata de disputele pe fond interetnic. Marko Bela a declarat sambata, la Sfantu Gheorghe, ca legea statutului minoritatilor nationale, raporturile interetnice si relatia din coalitia de guvernamant vor fi principalele subiecte pe care le va aborda la consultarile de la Cotroceni.

Iasi - Vanatoare de primari

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a acuzat la Iasi "campania de santaj si intimidare, care are ca scop atragerea primarilor si alesilor locali PSD de partea puterii". El a sustinut ca primarii PSD sunt amenintati cu pierderea finantarilor de la bugetul de stat. Potrivit PNL Iasi, in ultimul an acest partid a primit 17 primari si viceprimari de comuna, alesi pe listele PSD. Liderul PD Iasi, Dan Carlan, a declarat si el ca s-au inscris in partid opt primari sau viceprimari de la PSD.

Mures - Somatie pentru PD

Delegatia Permanenta a PNL Mures, desfasurata vineri la Targu Mures a decis sa ceara conducerii PD Mures sa-si clarifice conduita, pentru ca democratii mureseni i-au atacat permanent pe liberali. "Au uitat ca Alianta D.A. din Mures trebuie sa fie o echipa. Liderii PD sa se comporte ca ai unui partid care face parte din Alianta, nu ca sprijinitori ai PSD", a declarat presedintele PNL Mures, Eugen Nicolaescu. Marul discordiei intre PNL si PD e reprezentat si de migratorii politici, ca, de exemplu, senatorul Mihail Antonie, demisionar din PNL, care a fost avertizat ca nu se poate inscrie in PD. (Monica Harmanescu)

Ordonante - PSD vrea sa fie consultat

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a amenintat ca parlamentarii social-democrati nu vor mai vota nici o ordonanta de urgenta a Guvernului in absenta unei consultari prealabile cu opozitia. "Nu este obligatia noastra sa votam legile puterii. Au majoritate, au Guvern - sa-si voteze legile care le trebuie", a spus presedintele PSD, referindu-se la reactiile iscate de respingerea in Senat a ordonantei privind DNA. El a mai spus ca PSD va pleda din nou, la consultarile cu seful statului, ca procurorul-sef al DNA sa fie desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii, si nu de ministrul Justitiei.

Modificari - Urmaritii penal ar trebui suspendati

Presedintele PD, Emil Boc, sustine ca este nevoie de modificari legislative pentru ca demnitarii impotriva carora s-a inceput urmarirea penala sa poata fi suspendati din functii. El a precizat ca trebuie modificate atat Legea raspunderii ministeriale, cat si regulamentele Camerelor Parlamentului. "In cazul unui demnitar care detine o functie de conducere intr-o structura politica, asupra caruia se incepe urmarirea penala, ar trebui sa se poata proceda fie la suspendarea, fie la demiterea din functie a acestuia", a spus Boc. (Dana Piciu)

Telefoane - Ascultati, dar anuntati

Senatorul PNL Norica Nicolai a propus ieri o serie de proceduri privind interceptarea telefoanelor, acestea urmand sa fie aplicate in cazul persoanelor suspectate de terorism sau atentat la siguranta nationala. Nicolai a spus ca va accepta ca interceptarile telefonice sa se faca numai cu mandat de la judecator, persoana supusa interceptarii urmand a fi anuntata oficial despre acest lucru. "Propun ca interceptarea sa dureze maximum 30 de zile, iar dupa trecerea acestei perioade persoana interceptata sa fie anuntata", a mentionat sena-torul liberal. (Larisa Neagoe)

Invitatie - Udrea este binevenita in PD

Liderul democrat, Emil Boc, a declarat ca Elena Udrea este binevenita in PD in cazul in care aceasta doreste sa se inscrie in formatiunea respectiva. Boc a spus ca nu exista nici o incompatibilitate cu faptul ca Udrea a fost membru PNL. "Restrictia privind intrarea unor persoane in PD se refera la faptul ca acestea au avut functii de conducere. Elena Udrea a fost simplu membru, asa ca este binevenita daca isi manifesta intentia de a intra in PD", a precizat Emil Boc.
×
Subiecte în articol: politic psd pnl