x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

12 Apr 2005   •   00:00


  • 13 aprilie 2005
  • Impozite - Senatorii schimba Codul Fiscal

    Conturile bancare deschise inaintea datei de 1 mai nu se vor mai supune Ordonantei 24/2005 privind impozitarea dobanzilor cu 10%, a declarat ieri presedintele Comisiei de buget-finante din Senat, Varujan Vosganian, explicand ca modificarea va fi facuta printr-un amendament la aceasta ordonanta. Aceluiasi regim vor fi supuse si castigurile obtinute de pe piata de capital. Astfel, castigurile obtinute din vanzarea de actiuni cumparate inainte de 1 mai vor fi impozitate cu 1%, indiferent de data la care se va face vanzarea, a explicat Vosganian. (Monica Iordache)

    Proiect - Constitutia, modificata din nou

    Deputatii coalitiei de guvernamant au solicitat luni seara Presedintiei sa participe alaturi de Parlament si Guvern la constituirea unui grup de lucru pentru modificarea Constitutiei Romaniei dupa momentul integrarii in UE. Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a explicat ca exista in actuala Constitutie articole confuze care nu precizeaza ce se intampla in anumite domenii dupa aderare. Acest grup de lucru ar trebui sa se constituie dupa 1 ianuarie 2007.

    PSD Bihor - Aurel Tarau si-a dat demisia

    Fostul prefect de Bihor, Aurel Tarau, si-a dat ieri demisia "din orice calitate de membru al PSD", informeaza Mediafax. El a precizat cu acest prilej ca nu mai poate activa in aceeasi echipa cu noul presedinte al filialei, Mihai Bar. Tarau adauga la motivele demisiei si faptul ca in perioada 2002 - 2003, cand a fost mediatizat scandalul legat de fiul sau, Adrian Tarau, cercetat pentru contrabanda cu produse petroliere, a fost exclus din Delegatia Permanenta si din Consiliul National "fara nici un motiv sau explicatie".

    Sedinta - Basescu, a doua oara la CSM

    Presedintele Traian Basescu va participa astazi, pentru a doua oara de la preluarea mandatului de sef al statului, la o sedinta a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Prima sa participare la sedinta CSM a fost la inceputul lunii ianuarie. Basescu anunta atunci ca va mai participa la sedintele CSM in perioada urmatoare, "pana cand vom reusi sa cream nu numai impresia, dar si sentimentul bazat pe realitate ca justitia in Romania incepe sa devina independenta".

    Cotroceni - Patru ambasadori au fost rechemati

    Ambasadorii Traian Chebeleu (Austria), Petru Ioan Cordos (Lituania si Letonia), Caius Traian Dragomir (Republica Elena) si Mihai Dinucu (Croatia) au fost rechemati de la post, presedintele Traian Basescu semnand ieri decretele in acest sens. Traian Chebeleu era ambasador din martie 2001, Petru Ioan Cordos - din 2002, Caius Traian Dragomir - din mai 2001, iar Mihai Dinucu a fost numit in septembrie 2001.

    PSD - Solomon zice ca demisioneaza

    Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ieri ca ar putea demisiona din PSD, o decizie in acest sens urmand sa o ia pana la congresul din 21 aprilie, in acest context el atacandu-l dur pe liderul PSD. Adrian Nastase considera insa ca Antonie Solomon este "un temperament vulcanic", "un om caruia nu-i place sa piarda" si care, din aceste motive, "a exagerat intr-o anumita masura". Liderul PSD a precizat ca a discutat la telefon marti dupa-amiaza cu primarul Craiovei si este convins ca, dupa ce-i va trece lui Solomon supararea, acolo vor reusi "sa refaca echipa".

    PPRM - Bolcas il ataca pe Nicolaescu

    Liderul deputatilor PPRM, Lucian Bolcas, a negat ieri ca opt deputati ai partidului ar urma sa "migreze catre spectrul liberal", afirmand ca declaratiile lui Nicolaescu, citate de un cotidian central, sunt "absurditati". Potrivit liderului PPRM, Nicolaescu a mai vorbit despre "masiva migratie a unor deputati din PPRM catre spectrul liberal", informatie care, potrivit lui Bolcas, "s-a dovedit atunci o farsa". "Nu a migrat nimeni, noi am retras atunci sprijinul politic", a subliniat deputatul. Solomon a pierdut sambata alegerile pentru sefia PSD Dolj.
    ×
    Subiecte în articol: politic psd