x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

25 Mar 2005   •   00:00

26 MARTIE 2005

Decizie - PPRM nu va vota motiunea PSD

Parlamentarii PPRM nu vor vota motiunea simpla privind politizarea administratiei publice, depusa de PSD la Camera Deputatilor, a anuntat ieri presedintele partidului, Corneliu Ciontu. Liderul PPRM a explicat ca deputatii formatiunii politice pe care o conduce nu vor vota motiunea deoarece "este caraghios ca tocmai marele specialist in inghitirea aparatului de stat, adica PSD, sa acuze o astfel de situatie".

Explicatii - Senatorul Prodan o da la intors

Senatorul PNL Tiberiu Prodan a declarat ieri ca nu s-a opus niciodata publicarii declaratiilor de avere ale demnitarilor si ca, in cadrul lucrarilor Comisiei de Administratie Publica, a cerut doar o dezbatere mai ampla asupra mai multor aspecte care vizeaza demnitarii. "Sunt de acord cu declaratia de avere. Nu am fost niciodata impotriva si chiar mi-am declarat public averea inca din 1996", a spus Prodan, citat de Mediafax. Senatorul a facut aceste precizari dupa ce, cu o seara inainte, premierul Calin Popescu Tariceanu anuntase ca va propune, saptamana viitoare, la sedinta Biroului Permanent Central al PNL, sanctionarea lui Prodan, pentru ca a contestat ordonanta privind declaratiile de avere.

Pastile catolic - Parlamentarii stau luni acasa

Camera Deputatilor si Senatul nu vor lucra luni, fiind a doua zi din sarbatoarea Pastilui catolic si vor incepe lucrarile in plen, marti, dupa-amiaza. De fiecare data cand BOR si Biserica Catolica au avut date diferite pentru Sarbatorile Pastilui, conducerile Camerelor legislative au decis ca a doua zi de Pasti sa fie libera, in cazul ambelor religii. Marti, deputatii vor incepe sedinta la ora 16:00, prin dezbaterea si votarea motiunii simple initiata de PSD, iar senatorii, la ora 15:00.

Cadou - Un magarus de plus pentru Iliescu

Senatorul PSD Ion Iliescu a primit ieri un magarus din plus din partea jurnalistilor de la Bistrita, informeaza corespondentul Rompres. Intrebat ce o sa faca cu magarul, Ion Iliescu a spus ca cel mai probabil il va da ziaristilor de la Evenimentul Zilei. Fostul presedinte al Romaniei a adaugat, in legatura cu incidentul de miercuri, cand i-a numit pe redactorii de la Evenimentul Zilei magari, "ca a fost vorba de o iesire intempestiva cauzata, dupa parerea sa, de incalcarea de catre ziaristi a deonotologiei profesionale".
×
Subiecte în articol: politic