x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stolojan, Flutur şi Berceanu spun că nu se pune problema scoaterii PSD de la guvernare

Stolojan, Flutur şi Berceanu spun că nu se pune problema scoaterii PSD de la guvernare

31 Aug 2009   •   00:00

Trei dintre liderii PDL, Theodor Stolojan, Radu Berceanu şi Gheorghe Flutur, au declarat, astăzi, înaintea BPCC, că nu se pune problema scoaterii PSD de la guvernare, ei comentând o afirmaţie recentă a vicepreşedintelui PDL, Ioan Oltean.



Flutur a apreciat că, deşi apar discuţii între PDL şi PSD pe tema unor obiective din programul de guvernare, iar democrat-liberalii au şi ei nemulţumiri atunci când acestea nu sunt respectate, "nu se pune problema în termenii" scoaterii PSD de la guvernare.

El a comentat afirmaţia lui Ioan Oltean, care a arătat că va ridica aceată temă în şedinţa conducerii PDL de luni şi a spus că PDL solicită PSD "fermitate" în respectarea Programului de guvernare.

Întrebat despre aceeaşi intenţie a lui Oltean, prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, a răspuns: "Personal, cred că România nu are nevoie şi de o criză politică acum".

Şi vicepreşedintele PDL Radu Berceanu a afirmat că nu este cazul unei discuţii despre scoaterea PSD de la guvernare.

Întrebat dacă PDL va discuta din nou despre scoaterea PSD de la guvernare, în condiţiile în care, anterior lui Oltean, şi Cezar Preda făcuse declaraţii pe această temă, Berceanu a răspuns: "Iarăşi? Asta ar fi însemnat că i-am mai fi scos. Nici nu am mai dorit, pentru că dacă am fi dorit îi scoteam".

Întrebat dacă PDL intenţionează sau nu să scoată PSD de la guvernare, Berceanu a negat. El nu a comentat afirmaţiile lui Ioan Oltean, spunând că, dacă acesta va ridica subiectul în BPN al PDL, se va discuta.

"Nu cred că este cazul acum, când avem alte probleme. Dacă vor apărea lucruri ieşite din comun, vom discuta atunci. Acum avem doamna criza, alte lucruri care ne pun probleme foarte dificile şi pe care nu cu foarte mare uşurinţă putem să le surmontăm", a mai declarat Berceanu, citat de Mediafax.

Liderii PSD, pe de altă parte, au catalogat drept "declaraţii politicianiste" afirmaţiile lui Oltean. Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprşan, a spus că "PDL nu îşi poate permite aşa ceva", afirmaţiile vicepreşedintelui PDL fiind "poveşti de adormit copiii".

Vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat că Oltean continuă seria unor "declaraţii politicianiste" ale unor membri PDL.

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că, din moment ce nu PDL a adus PSD la guvernare, democrat-liberalii nu îi pot scoate pe social-democraţi de unde nu i-au adus.

"Cam toţi pedeliştii care nu fac parte din Guvern şi nu vin la coaliţie sunt foarte curajoşila BPN-ul lor. Curajoşii de la BPN-ul lor avem şi noi de-ai noştri. Ne-au adus ei la guvernare? Ne-au adus oamenii care ne-au votat. Nu pot să ne scoată de unde nu ne-au adus", a spus Ponta.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean afirmă că PSD nu va pleca din proprie iniţiativă de la guvernare, asemănând partidul condus de Mircea Geoană cu un broscoi care "şi-a băgat nasul, buzele şi limba în mierea" guvernării, iar PDL trebuie să decidă dacă "va înghiţi" sau "va da afară" acest "broscoi".

Deputatul Ioan Oltean a făcut aceste declaraţii, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, răspunzând unei întrebări privind eventualele semnale că PSD ar vrea să plece de la guvernare.

"Nu există semnale că PSD vrea să plece de la guvernare, să fim serioşi. Şi-au băgat nasul şi buzele şi limba în miere. Cât e de lungă limba lor, e plină de miere. Credeţi că vor să plece? Nu pleacă! Ăştia sunt învăţaţi să stea numai cu limba în miere de albine, dar nu se poate, PDL nu e partidul care să accepte la nesfârşit această duplicitate păguboasă. Va trebui să le tăiem limba. Nu se poate", a declarat Ioan Oltean. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic psd stolojan Berceanu flutur PDL