x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stolojan: Pentru un Guvern socialist orice argument este bun pentru a justifica mărirea taxelor

Stolojan: Pentru un Guvern socialist orice argument este bun pentru a justifica mărirea taxelor

de Mediafax    |    26 Noi 2013   •   19:14
Stolojan: Pentru un Guvern socialist orice argument este bun pentru a justifica mărirea taxelor

Liderul PDL Theodor Stolojan susține că afirmația lui Liviu Voinea potrivit căreia acciza suplimentară pe benzină a fost introdusă pentru evitarea deflaţiei confirmă că pentru un Guvern socialist orice argument, oricât de hilar, este bun pentru a justifica mărirea impozitelor și taxelor.

"Îi reamintim domnului Voinea că deflaţia este un proces cumulativ, de descreştere a preţurilor, salariilor şi producţiei, alimentat de lipsa de încredere a investitorilor şi de aşteptările negative ale populaţiei. Or această situaţie nu este cazul României, unde bugetul socialist pe anul viitor a fost prezentat ca fiind fundamentat şi pe creşteri de salarii şi pe creşteri pe producţie şi pe creşteri de preţuri. Declaraţia ministrului USL Voinea nu confirmă decât că pentru un Guvern socialist orice argument, oricât de hilar, este bun pentru a justifica mărirea impozitelor şi taxelor", a declarat Stolojan.

Stolojan a mai spus că şi liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, pe 4 noiembrie, că acciza suplimentară de 7 cenţi pe litru de carburant nu este un impozit şi deci nu măreşte povara fiscsală.

Fostul premier a menționat, ironic, că afirmația liberalului arată "o înţelegere «profundă»" a acestuia asupra ceea ce înseamnă acciză.
"Va trebui să nu vorbească (Crin Antonesu n.r.) despre ceea ce nu ştie", a adăugat Stolojan.

Creşterea accizei la carburanţi a fost o măsură pentru evitarea deflaţiei, al cărei pericol este mai mare decât cel al unei uşoare creşteri a inflaţiei întrucât din deflaţie nu se iese, generând şomaj şi recesiune, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, după un forum economic.

"Deflaţia este un pericol real, nu doar pentru România, toată Europa este în pragul deflaţiei, Europa îşi pune problema deflaţiei începând cu Germania. Din deflaţie nu se iese, Japoniei i-a luat 20 de ani să iasă din deflaţie şi apoi a venit peste ea criza globală. E mai periculoasă decât inflaţia", a afirmat Voinea după Forumul Economic şi Comercial China - Europa Centrală şi de Est.

×
Subiecte în articol: theodor stolojan