x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Strategie - PSD ataca ministrii PNL

Strategie - PSD ataca ministrii PNL

de Lavinia Dimancea    |    04 Apr 2006   •   00:00

PSD considera ca este prea devreme sa se pronunte daca va colabora cu PD sau PNL in cazul ruperii Aliantei, dar porneste in mod fatis razboiul impotriva ministrilor liberali. Intrebat daca PSD va sprijini un guvern minoritar PD sau PNL, presedintele partidului, Mircea Geoana, nu a exclus ieri nici una dintre variante. El a explicat insa ca este "mult prea timpuriu" pentru ca PSD sa decida daca va merge intr-o parte sau in alta, precizand ca social-democratii nu vor face aceeasi greseala, ca in timpul campaniei electorale din 2004, discutand acum despre aliante. "Nu este momentul sa discutam despre alte aranjamente", a spus Geoana. Cu toate acestea, el este aproape sigur de destramarea Aliantei si a Coalitiei, spunand ca, la momentul acesta, "constatam moartea clinica a Aliantei".

ATAC. Desi neaga ca ar negocia cu PNL sau PD, PSD da drumul la atac impotriva ministrilor liberali. Primul pe lista: ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Mircea Geoana a anuntat ca PSD va solicita infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta, care sa ceara inceperea urmaririi penale a lui Nicolaescu, pentru ca "a politizat excesiv reforma sistemului de sanatate" si pentru "infractiunea" de a prezenta "date eronate" in Parlament,s cu privire la activitatea ministerului si a situatiei din sectorul sanitar, sanctiune prevazuta de Legea 115/1999. Geoana a spus ca PSD va initia, totodata, in perioada urmatoare, o motiune de cenzura cu privire la situatia din sistemul sanitar. Al doilea ministru PNL luat in vizor este cel al Agriculturii, Gheorghe Flutur. Geoana a spus ca PSD va demara o campanie de strangere de semnaturi care va viza demisia lui Flutur, pe de o parte, si, pe de alta parte, sprijinirea reintroducerii subventiilor pentru agricultori, PSD urmand sa depuna un proiect de lege pe aceasta tema. Nu in ultimul rand, PSD a anuntat ca va boicota dezbaterile in Parlament la pachetul de legi privind reforma administratiei publice daca actuala Putere nu va inceta hartuirea alesilor locali. (Lavinia Dimancea)

×
Subiecte în articol: politic psd