x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Surse: Ce procurori s-ar putea înscrie în cursa pentru șefia DNA

Surse: Ce procurori s-ar putea înscrie în cursa pentru șefia DNA

23 Iul 2018   •   09:24
Surse: Ce procurori s-ar putea înscrie în cursa pentru șefia DNA

Antena 3 a anunțat că, în cursul zilei de luni, va avea loc prima înscriere pentru postul de procuror-șef la Direcția Națională Anticorupție. Conform sursei citate, este vorba despre Elena Grecu, un admirator al fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi. 

 Jurnalistul Mugur Ciuvică a declarat că în cursă se mai înscriu procurorul Marius Iacob, adjunctul fostei șefe DNA, procurorul Anca Jurma, care asigură intermiatul în acest moment și procurorul Chiriță, o colaboratoare a Laurei Codruța Kovesi.  

 În studio s-a aflat și procurorul Mihaiela Iorga Moraru, care, întrebată fiind 'de ce nu se înscriu și alți procurori? ", a afirmat prompt: "De frică".

Iorga Moraru a declarat că înainte să fie revocată, a fost sunată de un coleg care i-a spus că Laura Codruța Kovesi se interesează dacă nu cumva are susținerea PSD pentru a prelua șefia DNA. Același coleg, susține ea, i-a sugerat să meargă la Kovesi și să spună că nu vrea șefia DNA, ceea ce suține că nu a făcut. Mai mult, Iorga Moraru a declarat că fosta șefă a DNA a spus, într-o ședință, că există procurori care umblă pe la sediul PSD. În urma acestei dezvăluiri, Mihai Gâdea a întrebat-o dacă vor mai apărea astfel de informații care pot fi verificate. Mihaela Iorga a declarat: "Am spus aceste lucruri Inspecției Judiciare, sunt lucruri pe care le voi scrie", ceea ce înseamnă că ar putea urma un denunț penal. 

Sursa Antena 3

×
Subiecte în articol: dna Elena Grecu