x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Târgu Bujor / Mircea Geoană aînceput lupta pentru elegerile prezidenţiale

Târgu Bujor / Mircea Geoană aînceput lupta pentru elegerile prezidenţiale

25 Apr 2009   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, însoţit de vicepreşedinţii Dan Nica şi Ilie Sârbu, s-a întâlnit astăzi cu locuitori oraşului Târgu Bujor şi ai comunei Schela. "Sunt bucuros să vă anunţ că preşedintele Mircea Geoană porneşte cursa pentru prezidenţiale la Târgu Bujor, loc curat, cu oameni cu inimile şi sufletele curate şi asta este garanţia succesului la prezidenţiale", a spus Dan Nica la întâlnirea cu electoratul PSD la Căminul Cultural din localitate.



Mircea Geoană a salutat anunţul făcut de Dan Nica şi le-a spus bujorenilor că şansa României stă doar în PSD, în stânga românească, care este mereu alături de cei mulţi. Liderul PSD a lăudat activitatea primarului Ştefan Arfire, oraşul având proiecte de dezvoltare pentru reţelele de canalizare şi apă rece, pentru dezvoltarea pieţei agro-industriale şi construcţia a 72 de locuinţe ANL pentru tineri.

Geoană a remarcat şi faptul că staţiunea viticolă din Târgu Bujor are un vin - Prinţesa Covurluiului - cu care ar vrea să sărbătorească victoria la alegerile prezidenţiale. "Am aflat că staţiunea viticolă are un vin care se numeşte Prinţesa Covurluiului. Să puneţi deoparte vreo două butoaie pentru ca în noiembrie să putem sărbători victoria, şi dacă acest vin va ajunge la Bucureşti să sărbătorim instalarea noului preşedinte va afla toată Europa şi vom face cea mai bună reclamă acestui vin", a spus Mircea Geoană, citat de Agerpres. În cadrul întâlnirii cu bujorenii, vicepreşedintele Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, a anunţat în premieră naţională că a reuşit să obţină de la Bruxelles suplimentarea cu 150 de lei a subvenţiei agricole la hectar.

Mircea Geoană a promis locuitorilor din Târgu Bujor că va reveni în vara acestui an pentru că a regăsit aici căldura omului obişnuit şi aceleaşi speranţe şi griji pe care le-a văzut în toată România. De la Târgu Bujor, conducerea PSD s-a deplasat în comuna Schela, unde a participat la o mare adunare populară. Mircea Geoană le-a spus sătenilor că renaşterea României va pleca de la ţară, satul românesc fiind salvarea României, iar PSD se va bate pentru agricultura şi satul românesc.

Liderul PSD le-a reamintit că pe 7 iunie vor fi din nou alegeri, precizând că ele sunt extrem de importante, pentru că mai mult de jumătate dintre legile României sunt legi de la Bruxelles. Ca şi la Târgu Bujor, Geoană le-a spus sătenilor să vină la vot şi să voteze PSD şi pe europarlamentarul Adriana Ţicău, care este un om al locului şi va ajunge din nou în Parlamentul European. Liderul social democrat a invitat o delegaţie de la Schela să vină în noiembrie la Cotroceni, pentru a se întâlni cu noul preşedinte al României. Preşedintele PSD şi cei doi vicepreşedinţi vor participa, în cursul după amiezii, la conferinţa judeţeană a PSD Galaţi.

×
Subiecte în articol: politic psd geoană târgu bujor