x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Am propus organizarea unui congres ALDE până la finele acestui an

Tăriceanu: Am propus organizarea unui congres ALDE până la finele acestui an

13 Sep 2019   •   21:57
 Tăriceanu: Am propus organizarea unui congres ALDE până la finele acestui an

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că este ''absolut deschis'' organizării unui congres, care ar urma să aibă loc până la finalul anului.

"Astăzi le-am propus colegilor (la Biroul Politic Executiv - n.r.) organizarea unui congres până la finele acestui an. Cred că este nevoie ca acum, odată cu trecerea în opoziţie, să reconsiderăm anumite abordări pe care le avem. E bine ca membri ALDE să ştie, să afle că există viaţă şi după ruperea alianţei cu PSD şi după alegerile din noiembrie. Politica, din punctul meu de vedere, nu e doar câştigul de moment, ci ceea ce ştii să faci bine pentru cetăţeni. Aşa încât sunt absolut deschis organizării unui congres", a afirmat Tăriceanu vineri, la Digi 24.

Referindu-se la excluderea celor patru membri ALDE de către Biroul Politic Executiv, Tăriceanu a spus că s-a consultat cu jurişti înainte de a lua această decizie.

"Acţiunile întreprinse de cei patru fac mai mult decât Statutul.(...) Eu sunt mirat de decizia lor. Măcar trebuiau să facă o analiză simplă, să ştie care sunt paşii care trebuie parcurşi până la semnarea decretului de numire în funcţia de ministru, să îşi dea seama că aceşti paşi nu se pot realiza.

Pe 19 iunie, Tăriceanu anunţa că ALDE va organiza, în septembrie, un congres doctrinar pentru o definire ideologică mai clară.

Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act vineri, potrivit Statutului partidului, de pierderea calităţii de membru de către Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, informează un comunicat al formaţiunii politice.

"Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului sau partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală", prevede Statutul ALDE.

Teodor Meleşcanu a fost susţinut de PSD pentru a prelua preşedinţia Senatului, Graţiela Leocadia Gavrilescu a fost propusă ministru al Mediului, Ion Cupă - ministru al Energiei şi Alexandru Ştefan Băişanu - ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu