x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Actualii guvernanți știu doar să joace sceneta “Petrică și lupul”

Tăriceanu: Actualii guvernanți știu doar să joace sceneta “Petrică și lupul”

de Ion Alexandru    |    30 Iun 2020   •   19:30
Tăriceanu: Actualii guvernanți știu doar să joace sceneta “Petrică și lupul”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, atacă din nou Guvernul Orban, pe tema gestionării crizei de coronavirus. Într-o postare pe contul său de socializare, fostul președinte al Senatului arată că va continua să atragă atenția asupra efectelor negative ale panicii, ca singură metodă de promovare a măsurilor de protecție împotrtiva pandemiei.

În opinia lui Tăriceanu, aceasta este “singura cale pe care guvernanții o știu. Mai țineți minte când au decretat starea de urgență? Ca să bage spaima în noi au scos pe străzi militarii cu mitraliere și TAB-uri de parcă mitralierele puteau omorî virusul. Încă de la început guvernanții noștri au jucat cartea panicii și a spaimelor. Oare nu există alte metode de a-ți convinge cetățenii că este nevoie, măcar pentru o perioadă, de purtarea măștilor și evitarea aglomerațiilor? Eu cred că da”. 

Tăriceanu cere Guvernului ca, în cel mai scurt timp, să pună la dispozișia persoanelor vulnerabule măștile de care au nevoie, să rescrie campania de avertizare în care investesc sute de milioane de lei”, dar și să apeleze la intelectualitatea rurală pentru o campanie de conștientizare a necesității de purtare a măștilor. “Cred că dascălul, preotul și primarul pot convinge oamenii mult mai ușor decât poate să o facă panica trâmbițată zilnic de autorități, pentru că guvernanții sunt percepuți că nu fac decât să joace sceneta <> și oamenii nu mai au încredere”, mai afirmă liderul ALDE. 

 

×