x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu acuză conducerea statului de ticăloșie și serviciile secrete, de diletantism

Tăriceanu acuză conducerea statului de ticăloșie și serviciile secrete, de diletantism

24 Mar 2020   •   08:22
Tăriceanu acuză conducerea statului de ticăloșie și serviciile secrete, de diletantism
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se întreabă, pe contul său de socializare, dacă „oare conducătorii noștri au știut din timp de acest virus, dar nu au făcut nimic pentru a nu speria poporul și a câștiga niște alegeri anticipate pe care și le-au dorit cu atâta ardoare?”. Acesta adaugă, întrebându-se dacă „avem neșansa unor conducători atât de ticăloși încât să treacă sub tăcere acest pericol doar pentru a câștiga câteva locuri suplimentare în Parlament?”.
 
Tăriceanu se întreabă, de asemenea, dacă serviciile de informații sunt atât de diletante, încât să nu tragă în timp util semnale de alarmă către președinte și Guvern. „Dacă niciuna dintre instituțiile mai sus-menționate nu le-a spus nimic președintelui și Guvernului României, înseamnă că îi plătim degeaba. Dar am mari semne de întrebare că ei nu au făcut-o. Și dacă ei au făcut-o, înseamnă că în mod deliberat conducătorii noștri au ales să ignore pericolul, să ne împingă într-o criză politică majoră peste care a venit cu o viteză nemaiîntâlnită o criză medicală”, scrie liderul ALDE.
 
Tăriceanu cere public tuturor serviciilor de informații să pregătească și să pună la dispoziția comisiilor de control parlamentare toate informările pe care le-au dat președintelui și Guvernului. „Dacă domnii Iohannis și Orban au știut din timp de aceste lucruri, dar au minimalizat pericolul pentru a face alegeri anticipate, ei sunt principalii vinovați de faptul că doctorii și personalul medical, precum și ceilalți din linia întâi, au fost trimiși la luptă fără arme (măști, halate, mănuși, dezinfectant etc.). Și dacă așa au făcut, ei trebuie să fie primii care să fie anchetați de către procurori”, a conchis acesta.  

 

×