x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Aderarea la NATO este o garanţie privind viitorul ţării

Tăriceanu: Aderarea la NATO este o garanţie privind viitorul ţării

13 Mar 2019   •   15:47
Tăriceanu: Aderarea la NATO este o garanţie privind viitorul ţării

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, miercuri, cu preşedintele Parlamentului Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi, prilej cu care înaltul demnitar român a subliniat că aderarea la NATO acestei ţări constituie o garanţie privind viitorul ei.

"Călin Popescu-Tăriceanu a evidenţiat faptul că aderarea la NATO a Republicii Macedonia de Nord constituie o garanţie privind viitorul ţării, ca urmare a efectului pe care îl va avea asupra stabilităţii şi securităţii naţionale şi, implicit, regionale. Domnia sa a menţionat că "Acordul de la Prespa", prin care a fost schimbat numele ţării, constituie un exemplu remarcabil în ceea ce priveşte reconcilierea şi relaţiile de bună vecinătate pentru întreaga regiune", informează un comunicat al Senatului.

Întrevederea s-a desfăşurat în contextul invitaţiei adresate de omologul român de a participa la votul în plenul Senatului României de adoptare a Legii privind ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la NATO.

Potrivit sursei citate, discuţiile au subliniat semnificaţia deosebită a semnării Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la NATO, importanţa procesului de trecere la economia de piaţă şi de consolidare a statului de drept pentru succesul acestei ţări în procesul de aderare la UE.

Călin Popescu-Tăriceanu a salutat prezenţa omologului macedonean la şedinţa de plen a Senatului României, arătând că ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la NATO reprezintă un moment istoric pentru Macedonia de Nord şi pentru România, subliniind sprijinul constant acordat de România în procesul de aderare, se mai arată în comunicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu