x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Tăriceanu: ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

26 Aug 2019   •   19:38
Tăriceanu: ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului
Sursa foto: Victor Stroe

ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, a anunţat, luni, preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat într-o conferinţă de presă ce va face ALDE în cazul moţiuni de cenzură care a fost anunţată de PNL, Tăriceanu a răspuns: "Foarte simplu, ceea ce face un partid de Opoziţie. Noi n-o să votăm pro Guvern. Partidul de Opoziţie votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar".

El a menţionat că a discutat cu liderul PRO România, Victor Ponta, constituirea unei alianţe politice, dar nu sunt luate decizii în acest sens, precum şi despre conturarea unui grup parlamentar comun.

"În primul rând, trebuie să spun că vom acţiona coordonat la nivelul celor două Camere ale Parlamentului. Iniţial, ne-am gândit să facem un grup parlamentar comun, însă experienţa pe care o avem ne arată că e mai bine să rămânem în actuala configuraţie. (...) E mai avantajos să funcţionăm ca două grupuri. În schimb, la Senat se vor alătura grupului ALDE câţiva senatori care sunt în momentul de faţă membri la PRO România şi acest lucru presupune şi pe mai departe - mă refer la scadenţele electorale de anul viitor - o coordonare politică, o acţiune politică împreună, dar nu am hotărât încă nimic în acest sens, pentru că de-abia suntem la început de drum. Dar, fără îndoială, această intenţie există, este manifestată", a spus liderul ALDE.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tariceanu motiune de cenzura