x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Alegerile pentru PE nu pot fi desconsiderate, dar mandatul primit în 2016 este de patru ani

Tăriceanu: Alegerile pentru PE nu pot fi desconsiderate, dar mandatul primit în 2016 este de patru ani

28 Mai 2019   •   17:45
Tăriceanu: Alegerile pentru PE nu pot fi desconsiderate, dar mandatul primit în 2016 este de patru ani

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a exclus marţi o eventuală ieşire a partidului de la guvernare şi a explicat că, deşi rezultatul alegerilor europarlamentare "nu poate fi desconsiderat", mandatul primit de la alegători în 2016 este de patru ani.

Întrebat, după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale ALDE, dacă există posibilitatea ieşirii acestui partid de la guvernare, Tăriceanu a spus "nu", dar a precizat că nu a discutat cu colegii parlamentari, pentru că "o astfel de decizie ţine de Biroul Politic Central", care va avea loc miercuri. El a menţionat însă că acest subiect nu va fi discutat în şedinţa de miercuri, temele reuniunii ALDE vizând o analiză a rezultatului alegerilor europarlamentare şi posibilitatea modificării legii privind votul românilor din diaspora.

Tăriceanu a precizat că a avut o discuţie cu premierul Dăncilă, "dar nu în legătură cu viitorul coaliţiei".

"Am discutat situaţia politică în Parlament, în afara Parlamentului, modul în care vedem votul la alegerile pentru Parlamentul European şi referendum. (...) Schimbările din PSD în momentul de faţă, care vizează numirile pentru posturile vacante, sunt fireşti. Mandatul pe care l-am primit la alegerile din 2016 este de patru ani. Sigur că alegerile pentru PE nu pot fi desconsiderate. Reprezintă un semnal pe care îl avem în vedere, dar mandatul acestui Parlament durează până când vor fi următoarele alegeri", a spus Tăriceanu.

Referindu-se la posibilitatea ca ALDE să îşi asume şi alte posturi în guvern, Tăriceanu a spus: "Acest lucru ar presupune o restructurare a guvernului şi nu mi s-a părut că primul ministru ar avea aşa ceva în intenţie. Nici nu am discutat, de fapt, acest subiect".

El a adăugat că ALDE este "pregătit" pentru o moţiune de cenzură.

"S-a discutat şi anunţata moţiune de cenzură a PNL. Suntem pregătiţi pentru această moţiune de cenzură. E un drept democratic pe care, dacă opoziţia doreşte, poate să şi-l exercite", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a mai explicat că, în condiţiile vacantării funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ALDE şi PSD vor avea o singură propunere.

"Va trebui ales un nou preşedinte. O să ne corelăm cu cei de la PSD pentru a avea o singura propunere. Din partea coaliţiei va fi o singura propunere", a menţionat Tăriceanu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu