x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Asistăm la un simulacru de negocieri

Tăriceanu: Asistăm la un simulacru de negocieri

04 Mar 2020   •   11:22
Tăriceanu: Asistăm la un simulacru de negocieri

Călin Popescu Tăriceanu spune că negocierile pentru majoritatea din Parlament sunt un „simulacru” și s-a așternut „o liniște nefirească” peste negocierile premierului desemnat cu partidele politice.

Tăriceanu a scris, pe Facebook, faptul că „o liniște nefirească se așterne peste negocierile premierului desemnat cu partidele politice”.

Președintele ALDE spune că s-ar fi așteptat să afle, de la cel care oficial cere votul, care este stadiul voturilor și câte voturi îi mai lipsesc până când se poate prezenta, cu șanse, în fața Parlamentului României.

„În loc de asta văd că asistăm la un simulacru de negocieri din care nimeni nu înțelege ce negociază premierul desemnat, să-și treacă guvernul sau să-l trântească. Consider această scenetă prost scrisă ca fiind o nouă încercare de fentare a românilor și a deciziei Curții Constituționale. Pe fond, lucrurile sunt mult mai simple: ori ai identificat o majoritate care te susține să-ți treci guvernul, ori nu ai găsit-o și atunci trebuie să-ți depui mandatul și să lași pe alții să încerce. Ori una, ori alta! Criza nu așteaptă!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Premierul desemnat Florin Cîțu a scris, pe Facebook, că mandatul său este foarte clar și anume „formarea unei majorități parlamentare cât mai repede. (...) Știu că se poate!” .

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu