x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, atac devastator la Iohannis: „Am înțeles că vă sperie gândul că în alegerile prezidențiale de anul acesta nu se vor mai putea folosi procurorii și judecătorii, precum în 2014”

Tăriceanu, atac devastator la Iohannis: „Am înțeles că vă sperie gândul că în alegerile prezidențiale de anul acesta nu se vor mai putea folosi procurorii și judecătorii, precum în 2014”

10 Iul 2019   •   16:28
Tăriceanu, atac devastator la Iohannis: „Am înțeles că vă sperie gândul că în alegerile prezidențiale de anul acesta nu se vor mai putea folosi procurorii și judecătorii, precum în 2014”

Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis pe pagina de Facebook un mesaj lui Klaus Iohannis. Şeful Senatului spune că s-a terminat cu mimarea democraţiei de către preşedintele "tuturor românilor".

"S-a terminat, înțeleg, și cu mimarea democrației de către președintele "tuturor românilor" care face ședințe la Vila Lac cu liderii unui partid politic. Dl. Iohannis a lepădat orice precauție, orice spoială de neutralitate, orice aparență de respect față de limitele funcției și a ieșit să ordone instituțiilor statului trecerea la măsuri pe gustul domniei sale.

Dl Klaus Werner Iohannis, la o zi după ședința politică profund neconstituțională cu un partid politic - unde a trasat sarcini de campanie și a făcut un program de acțiuni comune - ordonă guvernului să elaboreze un proiect de lege și nu oricum, ci în regim de urgență. Dl. Iohannis nu se oprește aici, ci ordonă CSM să se ralieze prompt acțiunii guvernului. "Acestui demers trebuie să i se ralieze, în mod obligatoriu, și CSM-ul".

Dle Iohannis, am înțeles mai de mult că vă doare secția de investigare a magistraților și independența ei. Am înțeles că vă sperie gândul că în alegerile prezidențiale de anul acesta nu se vor mai putea folosi procurorii și judecătorii, precum în 2014, ca să vă netezească drumul spre un nou mandat.

Nu se mai fac așa lesne dosare magistraților incomozi spre a putea fi șantajați în numele unor interese politice înalte. Nu se mai pot amâna procesele dvs. până după ce vă veți fi obținut alegerea și imunitatea prezidențială, ca în 2014.

Era bine când acele anchetări de magistrați se făceau sub pulpana DNA și nu e bine când se fac acum, sub controlul CSM, garant al independenței Justiției!

Să mă mai mir, deci, că vă străduiți să puneți șaua pe CSM?

Nu vă interesează ce spun mii de magistrați cărora li s-au făcut abuziv dosare, în scop de șantaj. Vă interesează strict ce spun GRECO ori Comisia de la Veneția, ori alte organisme externe care văd doar ce le convine să vadă!

După Hiroshima, unul ca dvs., dle Iohannis, ar fi remarcat, probabil, doar praful produs de clădirile dărâmate și pericolul de a fi cărat de vânt peste hotare și nu tragedia umană produsă acolo.

Declarațiile de astăzi sunt de o gravitate extremă și nu trebuie să rămână nesancționate.

Nu trebuie să devenim toți complicii unui președinte al cărui singur scop este să se mai aleagă un mandat", este mesajul postat de Călin Popescu Tăriceanu pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu