x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, atac dur la membrii PSD: „Unii care s-au repezit cu capul înainte să facă tot felul de comentarii care mai de care mai virulente”

Tăriceanu, atac dur la membrii PSD: „Unii care s-au repezit cu capul înainte să facă tot felul de comentarii care mai de care mai virulente”

29 Oct 2018   •   21:59
Tăriceanu, atac dur la membrii PSD: „Unii care s-au repezit cu capul înainte să facă tot felul de comentarii care mai de care mai virulente”

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea, că este deranjat de faptul că anumite persoane, inclusiv din PSD, "se aruncă cu capul înainte şi comentează". 

"O alianţă poate să funcţioneze atât timp cât există încredere între parteneri şi cei care urmăresc să destructureze sau să rupă o coaliţie nu trebuie să facă decât un singur lucru: să instileze neîncrederea prin diferite mijloace. Le ştiu foarte bine. Se întâmplă şi acum, evident. Sigur că la treaba asta mai sunt şi nişte prostănaci care intervin din partide - chiar din partidele de coaliţie - am observat la PSD unii care s-au repezit cu capul înainte să facă tot felul de comentarii care mai de care mai virulente şi mai agresive şi sigur că lucrurile astea nu fac decât să deterioreze şi mai mult atmosfera şi, în final, să dea apă la moară celor care se gândesc că e ceva, dar când văd lucrurile acestea au motive să creadă că e mai mult decât o mică problemă şi se amplifică lucrurile.

De ce cred că va merge coaliţia mai departe? Pentru că noi, în fond, PSD şi ALDE, ţinând cont de mărimea fiecăruia [...] ne-am angajat la un program politic şi economic. Programul politic a fost clar: să facem o reformă în justiţie şi să revenim la statul de drept, să punem capăt tuturor abuzurilor, excese, lucruri care au ieşit clar şi normele statului de drept. Şi pe de altă parte avem şi un program economic care înseamnă creştere economică, bunăstare pentru români, salarii, pensii mai mari, infrastructură. Deci avem nişte lucruri la care ne-am angajat şi avem această responsabilitate în pofida unor momente în care pot să apară diferenţe de analiză, iar acest lucru nu e grav, pentru că între parteneri poţi să discuţi fără să existe riscul ca celălalt să-ţi trântească uşa în nas", a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

×