x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Avem indicii că se trasează o nouă cortină între ţările din vest şi cele din est

Tăriceanu: Avem indicii că se trasează o nouă cortină între ţările din vest şi cele din est

13 Iul 2019   •   12:03
Tăriceanu: Avem indicii că se trasează o nouă cortină între ţările din vest şi cele din est

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că există indicii privind apariţia unei noi "cortine" în interiorul Uniunii Europene, între ţările din vest şi cele din est.

"În fiecare zi avem indicii că, pe nesimţite, se trasează o nouă cortină între ţările din Vest şi cele din Estul Europei. S-a întâmplat aşa şi la desemnarea conducerii noii administraţii europene, se întâmplă cu permanentul dublu standard pe care îl aplică ţărilor nou intrate în UE. UE, ca o imensă moşie personală...", a scris Tăriceanu sâmbătă, pe Facebook.

Preşedintele Senatului a criticat, totodată, decizia preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a nu-i aloca un portofoliu specific noului comisar european interimar desemnat din partea României, Ioan Mircea Paşcu.

"Ioan Mircea Paşcu, politician cu experienţă şi fost vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, a fost propus de Guvernul României să ia locul Corinei Creţu în postul de comisar european, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene. Dl. Juncker nu s-a putut opune, deşi ar fi dorit, aşa că l-a acceptat pe Puiu Paşcu. Dar nu pe postul important deţinut de Corina Creţu, ci pur şi simplu fără portofoliu, ca şi pe Kadri Simson, propunerea Estoniei. (...) Exact acum 20 de ani, în iulie 1999, după demisia tuturor comisarilor europeni din comisia Santer, urmare a unui uriaş scandal de corupţie, popularii domnului Juncker, pe atunci în frunte cu dl. Hans-Gert Pottering, au vrut să desemneze noi comisari cu un mandat de doar câteva luni. Opoziţia îndârjită a altor grupuri din Parlamentul European le-a blocat intenţia. Atunci, perioada rămasă din mandat nu era 'prea scurtă' pentru populari, cum pretinde acum popularul domn Juncker", se mai menţionează în postare.

În context, preşedintele Senatului i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis "să pună piciorul în prag şi să-şi susţină ţara lui". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu