x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Avem majoritatea necesară pentru a trece bugetul

Tăriceanu: Avem majoritatea necesară pentru a trece bugetul

07 Feb 2019   •   22:46
Tăriceanu: Avem majoritatea necesară pentru a trece bugetul

Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi seară că PSD-ALDE are majoritatea parlamentară necesară pentru a trece bugetul de stat şi alte proiecte legislative sau ordonanţe.

"Veţi vedea că avem majoritatea necesară pentru a trece şi bugetul şi alte proiecte de legi sau ordonanţe", a afirmat Tăriceanu la Antena 3.

Cât priveşte întârzierea dezbaterii bugetului de stat, şeful Senatului a spus că Ministerul Finanţelor este cel care trebuie să prezinte aceste proiect, iar acest lucru "nu este simplu", însă a subliniat că instituţiile pot să funcţioneze din alocările bugetului pe anul trecut.

"Bugetul pentru ca să fie discutat trebuie să existe un proiect şi acest proiect trebuie să ni-l prezinte Ministerul de Finanţe. Ministerul de Finanţe nu are o treabă uşoară, pentru că el în final are şi o funcţie de integrator. El ia bugetele tuturor instituţiilor din administraţia centrală, şi nu numai, şi agregă aceste propuneri într-o formă finală. Dacă culegi propunerile de buget de la toate instituţiile, nu îţi ajung trei bugete şi asta e o muncă pe care o face Ministerul de Finanţe care nu a fost simplă. Instituţiile pot să funcţioneze pe regula care este prevăzută în lege. Au 7% lunar din alocările bugetului anual de anul trecut şi pot să meargă fără niciun fel de probleme", a precizat Tăriceanu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu