x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Băsescu nu mai are credibilitate. Ar trebui să-şi pună problema dacă mai rămâne în funcţie sau nu

Tăriceanu: Băsescu nu mai are credibilitate. Ar trebui să-şi pună problema dacă mai rămâne în funcţie sau nu

17 Ian 2014   •   10:07
Tăriceanu: Băsescu nu mai are credibilitate. Ar trebui să-şi pună problema dacă mai rămâne în funcţie sau nu
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, aseară, în cadrul unei emisiuni TV, că preşedintele Traian Băsescu este  "complet decredibilizat, este la un nivel de încredere extrem de scăzut".

"Cred că România are o problemă serioasă care se numeşte justiţia. Dacă nu recunoaştem acest lucru, cred că greşim. Sigur că atitudunile unora dintre liderii politici importanţi par să nu fie dintre cele mai inspirate, în comentariile pe care le fac la adresa justiţiei şi, mai ales, ca urmare a unor decizii care nu ar trebui în niciun fel comentate, mai ales când sunt luate cu unanimităţi repetate. Cred că trebuie să acceptăm şi principiul independenţei justiţiei şi neutralităţii ei", a spus Tăriceanu, aseară, în cadrul unei emisiuni TV.

Fostul premier a comentat şi declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la justiţie: "Chiar dacă problema este serioasă, ea nu poate să fie abordată de un preşedinte care, în urma referendumului de anul trecut, a suferit o prăbuşire extrem de srioasă în sondaje şi care este complet decredibilizat, este la un nivel de încredere extrem de scăzut care ar face ca orice alt lider politic într-o asemenea poziţie să îşi pună problema dacă mai rămâne în funcţie sau nu. Pentru că mesajele pe care le dă, poate unele corecte, nu mai au niciun fel de forţă de convingere, nu mai pot să reprezinte un punct de vedere pe care preşedintele să îl spună serios, să înţeleagă cetăţenii că ne confruntăm cu o problemă. Nu mai are credibilitate. Şi atunci, daţi-mi voie să vă spun că a ne raporta mai mult sau mai puţin la aceste discursuri şi declaraţii pe care le face preşedintele nu mai e de mare folos".

Fostul premier a comentat şi faptul că Băsescu l-a convins pe Ponta să renunţe la acciza pe carburanţi.

"Nu ştiu dacă a reuşit să îl facă să se răzgândească pe Victor Ponta, preşedintele având la dispoziţie o serie de pârghii şi instrumente prin care putea să blocheze bugetul. Cred că s-a ajuns în situaţia în care o negociere a fost preferabilă decât unui blocaj", a mai spus Tăriceanu.




×