x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu către Maior: Performanţa pe care aţi avut-o în calitate de ambasador în relaţia cu SUA e foarte slabă

Tăriceanu către Maior: Performanţa pe care aţi avut-o în calitate de ambasador în relaţia cu SUA e foarte slabă

12 Sep 2018   •   14:02
Tăriceanu către Maior: Performanţa pe care aţi avut-o în calitate de ambasador în relaţia cu SUA e foarte slabă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat miercuri că performanţa avută de George Maior ca ambasador al României în SUA este una '"foarte slabă" şi l-a calificat pe acesta ca fiind "un agent politic partizan". 

În cadrul audierilor lui George Maior la Comisia de politică externă a Senatului, Tăriceanu l-a întrebat pe acesta dacă declaraţiile făcute în legătură cu scrisoarea lui Rudolph Giuliani au fost făcute cu acordul MAE. 

"Ambasadorii sunt instruiţi să nu comenteze despre realităţile politice din ţara în care sunt trimişi, iar cei care nu respectă această regulă se expun în primul rând pe ei, dar ceea ce este mai grav, creează anumite suspiciuni, având în vedere că au abandonat atât imparţialitatea cât şi neutralitatea faţă de scena politică de acasă pentru că li s-a dat voie de acasă. Atunci când, prin declaraţiile sale, un ambasador promovează publicului din România propriile parti pris-uri având abordări străine misiunii sale de ambasador, el abandonează de facto misiunea cu care a fost învestit, devenind - ceea ce aţi făcut dumneavoastră - un agent politic partizan. (...) Această postură este una inacceptabilă ", a afirmat Tăriceanu. 

El a susţinut că prestaţia lui Maior în relaţia cu SUA este una "foarte slabă. "Din punctul meu de vedere, performanţa pe care aţi avut-o în calitatea de ambasador în relaţia cu SUA este una foarte slabă. Nu am văzut niciun progres semnificativ în chestiunea extrem de importantă pentru România legată de vizele pentru cetăţenii României. În al doilea rând, rezultate zero în ceea ce înseamnă dialogul politic la nivel guvernamental, parlamentar. Nu în ultimul rând, dimensiunea economică a parteneriatului. (...) Dacă vorbim de parteneriat strategic, mi se pare ca vizita preşedintelui Klaus Iohannis este un element, dar (...), de când aţi fost numit ambasador, ne-am fi aşteptat la mult mai mult". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu