x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu cere sprijin de la USR, UDMR şi PMP pentru anularea amenzilor date în starea de urgență

Tăriceanu cere sprijin de la USR, UDMR şi PMP pentru anularea amenzilor date în starea de urgență

12 Mai 2020   •   13:08
Tăriceanu cere sprijin de la USR, UDMR şi PMP pentru anularea amenzilor date în starea de urgență

ALDE, PSD şi Pro România au depus un proiect care prevede anularea amenzilor date în baza ordonanţelor militare, iar Călin Popescu Tăriceanu a cerut sprijin și de la USR, UDMR şi PMP pentru adoptarea iniţiativei, despre care spune că are ca scop corectarea abuzurilor din perioada stării de urgenţă.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a trimis o scrisoare liderilor USR, UDMR şi PMP, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Eugen Tomac, în care le cere sprijin pentru adoptarea iniţiativei legislative care prevede anularea contravenţiilor aplicate în baza ordonanţei de urgenţă 1/1999.

„Este un fapt recunoscut că pedepsele dure nu sunt singura modalitate de a face oamenii să respecte legile şi direcţiile benefice în care ar trebui să acţioneze în societate. O naţiune nu trebuie să fie supusă doar restricţiilor de ordin represiv, ea trebuie să fie bine informată şi motivată”, arată Tăriceanu în scrisoarea sa.

El a ţinut să precizeze că scopul iniţiativei este de a corecta anumite abuzuri comise în perioada stării de urgenţă şi nu se va aplica în cazul persoanelor care au fost sancţionate contravenţional pentru că au încălcat măsurile de izolare la domiciliu şi carantină, precum şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

ALDE, PSD şi Pro România au depus un proiect de lege care prevede anularea amenzilor date de către autorităţi în baza ordonanţelor militare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu