x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Dacă nu ar fi doar o propunere electorală, un pact pentru bunăstarea românilor ar fi ceva foarte util

Tăriceanu: Dacă nu ar fi doar o propunere electorală, un pact pentru bunăstarea românilor ar fi ceva foarte util

16 Sep 2019   •   20:21
Tăriceanu: Dacă nu ar fi doar o propunere electorală, un pact pentru bunăstarea românilor ar fi ceva foarte util

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că un pact pentru bunăstarea românilor, precum cel propus de premierul Viorica Dăncilă, ar fi util dacă nu ar fi doar o iniţiativă cu caracter electoral.

"Dacă nu ar fi doar o propunere electorală, un pact pentru bunăstarea românilor ar fi ceva foarte util. Cum la fel de util ar fi unul în domeniul construcţiilor de autostrăzi sau spitale. Sau pentru un învăţământ modern. Dar nici autostrăzile şi nici bunăstarea nu vin doar din semnarea unor pacte, ci vin din decizii politice asumate de întreaga clasă politică, decizii care să treacă dincolo de interesul de moment al unui an electoral. Dacă vrea să ne dovedească faptul că este mai mult decât o lovitură electorală prin care să mai smulgă nişte voturi de la pensionarii pe care îi sperie cu tot felul de zvonuri, doamna Dăncilă trebuie să vină în Parlament cu acest pact", a scris Tăriceanu luni pe Facebook.

În opinia sa, subiectul este mult prea serios pentru a fi tratat în cheie electorală, iar la o eventuală dezbatere în Parlament ar trebui să fie invitaţi reprezentanţi ai Băncii Naţionale, Consiliului Fiscal, Consiliului Economic şi Social şi ai altor organizaţii care, alături de partidele politice, ar putea să garanteze un astfel de pact.

"Împreună vom vedea cât de serios este acest pact şi mai ales cât de realist şi sustenabil este. Pentru a vedea aceste lucruri, doamna Dăncilă trebuie să ne prezinte proiecţiile de buget pentru anii care urmează, estimări ale veniturilor şi alţi indicatori care să ne asigure că nu fluturăm pe la nasul românilor promisiuni fără acoperire", mai spune Tăriceanu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu