x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Călin Popescu-Tăriceanu: „Sunt dezamăgit de decizia PSD pentru prezidențiale”

Călin Popescu-Tăriceanu: „Sunt dezamăgit de decizia PSD pentru prezidențiale”

24 Iul 2019   •   16:33
Călin Popescu-Tăriceanu: „Sunt dezamăgit de decizia PSD pentru prezidențiale”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri că a fost confirmat de conducerea formaţiunii drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

"Am avut o lungă discuţie cu colegii mei, o lungă dezbatere, în care le-am prezentat câteva dintre consideraţiile care au stat la baza deciziei de a mă înscrie în această cursă electorală. Le mulţumesc foarte mult colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Acest lucru implică din partea mea o uriaşă responsabilitate faţă de ei, dar şi faţă de cei care îşi pun speranţe în candidatura mea, mă refer la cei care nu sunt membri ALDE, ci care sunt simpatizanţi şi care cred că o astfel de candidatură este o soluţie bună pentru viitorul României", a afirmat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă. 

„În ultimele zile, toată scena politică a fost invadată de informații referitoare la candidaturi, alianțe și așa mai departe. După cum știți, a existat o veche discuție în cadrul coaliției cu privire la desemnarea unui candidat comun. Ar fi trebuit desemnat pe baza unor elemente, unor date obiective, adică rezultatele sondajelor. Aceste rezultate indică câteva lucruri foarte clare. În primul rând, dintre alegători, peste 59% consideră că e utilă o candidatură comună. Peste 80% dintre alegătorii PSD și ALDE consideră că această candidatură comună ar trebui să fie legată de persoana mea. Pentru că trebuie să avem o candidatură care să întrunească cele mai mari șanse de succes la viitoarea bătălie pentru alegerile prezidențiale. La discuțiile pe care le-am avut cu cei din PSD am primit același răspuns, că PSD e un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. Fără îndoială, PSD e un partid mai mare ca ALDE, dar a nu avea propriul candidat nu înseamnă că partidul e mai mic. În PSD își propun mult prea puțin. Vor să aibă un candidat care să ajungă în turul II, dar nu-și pun problema de a câștiga alegerile. Noi ne dorim mai mult, ne dorim să câștigăm alegerile. I-am spus doamnei Dăncilă că acest lucru s-ar putea face realizând o coaliție în trei. Și Victor Ponta ar fi fost de acord să realizăm o coaliție în trei care să susțină candidatura mea. Dar PSD își dorește candidat propriu. Nu putem decât să luăm act de acest lucru. Pentru mine și colegi nu a fost o surpriză, dar e o dezamăgire”. 

Antena3

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu