x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre cererea DNA respinsă de Senat: Au fost salvaţi procurorii, ca să nu se mai facă de râs

Tăriceanu, despre cererea DNA respinsă de Senat: Au fost salvaţi procurorii, ca să nu se mai facă de râs

06 Iun 2019   •   19:10
Tăriceanu, despre cererea DNA respinsă de Senat: Au fost salvaţi procurorii, ca să nu se mai facă de râs

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că prin respingerea de către Senat a cererii DNA privind încuviinţarea urmăririi penale în cazul său procurorii "au fost salvaţi, ca să nu se mai facă de râs".

Întrebat, la Parlament, dacă PSD i-a salvat imunitatea de parlamentar, Tăriceanu a spus: "Nu am fost salvat. Cred că au fost salvaţi procurorii, ca să nu se mai facă de râs încă o dată, pentru că au pus în dosarul pe care l-au trimis la Senat aceleaşi făcături, aceleaşi aberaţii, aceleaşi minciuni şi colegii senatori au vrut să-i scutească de această ruşine".

Senatul a respins luni, în plen, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 38 de senatori, 71 au votat împotrivă şi unul s-a abţinut.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Tăriceanu i-a îndemnat pe colegii săi să aibă "inima uşoară" când votează, pentru că nu a făcut "niciodată" vreo faptă de care să îi fie ruşine.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tariceanu dna imunitate