x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre declarația lui Iohannis: „El vrea să folosească tragedia din Caracal pentru a amplifica emoția și a încerca să facă ceea ce a făcut după Colectiv”

Tăriceanu, despre declarația lui Iohannis: „El vrea să folosească tragedia din Caracal pentru a amplifica emoția și a încerca să facă ceea ce a făcut după Colectiv”

28 Iul 2019   •   21:11
Tăriceanu, despre declarația lui Iohannis: „El vrea să folosească tragedia din Caracal pentru a amplifica emoția și a încerca să facă ceea ce a făcut după Colectiv”
Sursa foto: Captura Antena 3

Călin Popescu Tăriceanu critică mesajul pe care l-a transmis Klaus Iohannis legat de tragedia din Caracal. „A fost complet pe lângă subiect. Sunt foarte curios dacă va accepta demiterea directorului de la STS. Are interese să nu o facă”.

„Declarația pe care a făcut-o acum președintele Iohannis, după câteva zile de somnolență completă, ne dezvăluie planul politic pe care îl are. El vrea să folosească această tragedie pentru a amplifica emoția și a încerca să facă ceea ce a făcut și în 2015, după incendiul de la Colectiv. Am ascultat atent ce a vorbit și stau și mă întreb, și-o face el discursurile și nu știe despre ce e vorba sau i le face altcineva și acea persoană nu știe despre e vorba. Ce legătură au legile justiției cu situație despre care discutăm? Legile justiției au vizat modificări în ceea ce privește organizarea internă a justiției și nicidecum probleme de ordin penal. Problemele de ordin pernal la care s-a referit președintele.. el nu știe că aceste modificări încă urmează să primească avizul de constituționalitate, nu au intrat în vigoare. Nicio modificare la legile penale nu vizau chestiuni care țin de funcționarea instituțiilor, raporturilor dintre Poliție și Procuratură, care ar fi trebuit că funcționeze și nu au funcționat. E complet pe lângă subiect președintele. Probabil superficialitatea cu care a tratat întregul mandat îl face să vorbească în acest fel. Sunt foarte curios dacă va accepta demiterea directorului de la STS. Are interese să nu accepte, cele legate de desfășurarea alegerilor și a referendumului din 26 mai. Va fi un test foarte important să vedem ce se va întâmpla la CSAT”. 

Sursa Antena 3

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu