x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre solicitarea DNA în cazul său: În Comisia juridică a fost un vot neconcludent

Tăriceanu, despre solicitarea DNA în cazul său: În Comisia juridică a fost un vot neconcludent

29 Mai 2019   •   20:00
Tăriceanu, despre solicitarea DNA în cazul său: În Comisia juridică a fost un vot neconcludent

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că votul exprimat miercuri în Comisia juridică a Senatului referitor la solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul său este unul neconcludent.

"La comisie a fost un vot neconcludent. Din şase voturi nu a existat o majoritate, a existat un vot neutru, de trei la trei. Eu am evitat permanent să mă implic în această chestiune, pentru că nu vreau să se creadă că vreau să influenţez votul Senatului. În condiţiile în care comisia va prezenta un raport care se va supune plenului, abia aştept să merg în faţa plenului să-mi prezint punctul de vedere. E un alt dosar, după cel cu mărturia mincinoasă. Acest dosar a fost făcut ca o rezervă. În cazul în care sunt achitat în cazul cu mărturia mincinoasă să existe încă un dosar. Şi probabil că ăsta este stilul definitoriu pentru cum lucrează DNA. (... ) Nu ştiu cum va suna raportul Comisiei juridice, în condiţiile în care nu a existat un vot nici în favoare, nici împotrivă. E treaba lor", a declarat miercuri Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat dacă ALDE a condiţionat votul alegerii lui Marcel Ciolacu la şefia Camerei de cel al votului PSD din Senat în privinţa cererii DNA care îl vizează, Tăriceanu a spus: "Greşit. Colegii mei au fost la vot (n.r. - în Camera Deputaţilor) şi celălalt vot nu a fost astăzi (n.r. - pe cererea DNA). Dacă era o condiţionare atunci lucrurile s-ar fi desfăşurat cu totul diferit".

Comisia juridică din Senat a decis, miercuri, trimiterea unui raport către Biroul permanent pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, urmând ca propunerea să fie votată în plen, a anunţat preşedintele comisiei, Robert Cazanciuc.

"Am supus votului efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, ca urmare a cererii DNA, avem un vot neutru, au fost trei voturi 'pentru', două abţineri şi un vot 'împotrivă'. Asta înseamnă că noi, Comisia juridică, vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă", a precizat Cazanciuc.

AGERPRES

×