x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu dezvăluie ce l-a determinat să rupă Coaliția cu PSD

Tăriceanu dezvăluie ce l-a determinat să rupă Coaliția cu PSD

de Ion Alexandru    |    14 Oct 2019   •   12:57
Tăriceanu dezvăluie ce l-a determinat să rupă Coaliția cu PSD

Aflat în turneu de campanie în filialele teritoriale ale partidului pe care îl conduce, fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dezvăluit, la sfârșitul săptămânii trecute, care au fost principalele cauze pentru care a decis să iasă din Coaliția cu PSD. Astfel, Tăriceanu povestește că i-a propus premierului Viorica Dăncilă o restructurare guvernamentală, concretizată prin reducerea aparatului guvernamental și prin modificarea legii privind statutul funcției publice.

„Mi-a spus că nu poate să facă lucrul acesta, că nu are o majoritate, îi e teamă că îi întindem o capcană și că o să pice în Parlament dacă vine cu programul de guvernare și cu restructurarea guvernului. Că nu poate să dea afară secretarii de stat că se supără organizaţiile judeţene, că nu poate să dea afară jumătate din consilierii de la cabinete din același motiv că se supără prietenii și rudele. La un moment dat, a fost o discuţie absolut caraghioasă: Fă restructurarea Guvenrului, Păi, zice, nu pot. De ce? Păi Intotero e prietenă cu mine, că pe Fifor nu știu ce, că pe ălălaltu... (...) luasem lista cu membrii Guvernului, aia-i prietenă, ăla-i rudă cu cutare...”, a povestit președintele ALDE.
Deși a precizat că ALDE nu dorește să intre la guvernare, Tăriceanu lasă de înțeles că nu l-ar deranja să mai ocupe, încă o dată, funcția de prim-ministru al României. Întrebat de jurnaliști dacă îi surâde o astfel de nominalizare, liderul ALDE a precizat: “Până mă retrag din politică, nu spun că nu mă intersează”.

×