x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: E prea devreme pentru o discuţie privind candidatura la prezidenţiale

Tăriceanu: E prea devreme pentru o discuţie privind candidatura la prezidenţiale

03 Aug 2018   •   14:59
Tăriceanu: E prea devreme pentru o discuţie privind candidatura la prezidenţiale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a infirmat vineri o eventuală discuţie cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru o candidatură la alegerile prezidenţiale, adăugând că este prea devreme pentru acest lucru.

"Nu am avut discuţii în legătură cu o candidatură la prezidenţiale. Pe viitor, sigur că această discuţie va avea loc, dar acum e prea devreme. (...) Mai avem mai mult de un an până la alegeri şi noi considerăm că nu este momentul necesar ca această discuţie să aibă loc. În prealabil va trebui să facem o analiză, sondaje, studii pentru a găsi care este cea mai bună soluţie", a afirmat Tăriceanu.

Referitor la alegerile europarlamentare, el spus: "În partid, noi vom pune accent pe selecţia şi definirea temelor cu care vom merge în campania de europarlamentare. Sentimentul meu este că din ce în ce mai mulţi români au căpătat convingerea că Parlamentul European este o instituţie importantă în care România trebuie să fie bine reprezentată, să-şi promoveze şi apere interesele. Ca atare, selecţia candidaţilor noştri şi temele principale vor fi gândite din această perspectivă".

Întrebat dacă actualii europarlamentari vor avea şanse să ocupe un loc eligibil pentru o nouă candidatură, Tăriceanu a confirmat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu