x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, gata să intre la guvernare: "O majoritate solidă este preferabilă unei mini-crize guvernamentale"

Tăriceanu, gata să intre la guvernare: "O majoritate solidă este preferabilă unei mini-crize guvernamentale"

09 Iul 2014   •   12:42
Tăriceanu, gata să intre la guvernare: "O majoritate solidă este preferabilă unei mini-crize guvernamentale"

Preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că, din perspectiva alegerii parlamentarilor formaţiunii sale pe listele USL, o intrare la guvernare a partidului său nu ar fi nimic anormal şi nici spectaculos, dar nu există în momentul de faţă niciun fel de propunere concretă sau discuţie pe acest subiect.

"În momentul de faţă, nu văd de ce. Ne concentrăm pe cu totul şi cu totul alt obiectiv, este vorba de construirea partidului, de organizarea Congresului de constituire, avem mult de lucru, dar cu toţii am fost aleşi de cetăţeni pe listele USL, pe baza unui program de guvernare întocmit sau negociat de PSD cu Partidul Naţional Liberal. A intra la guvernare din această perspectivă nu ar fi nimic anormal şi nici spectaculos, pentru că cetăţenii ne-au dat votul pentru a participa la conducerea ţării, ne-au încredinţat acest mandat, după cum ştiţi, cu un vot extrem de consistent", a spus Călin Popescu Tăriceanu, la RFI, conform Agerpres.

"Sper ca înţelepciunea politică a partenerilor să prevaleze. Eu cred că o majoritate solidă este preferabilă unei mini-crize guvernamentale. De aceea, cred că şi PSD, şi UDMR ar trebui să facă toate eforturile pentru a menţine actuala configuraţie politică", a afirmat preşedintele Senatului, care a precizat că o eventuală intrare la guvernare a noii sale formaţiuni ar putea însemna o refacere a USL "măcar la nivel simbolic". Tăriceanu a precizat însă că o astfel de discuţie, în acest moment, este cu totul şi cu totul ipotetică.

"Eu v-am spus că nu resping ideea aceasta, cu toate că nu există în momentul de faţă niciun fel de propunere concretă şi nicio discuţie pe acest subiect", a mai spus preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu.

×