x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: George Maior face de multă vreme deservicii ţării sale; ar trebui schimbat din funcţie

Tăriceanu: George Maior face de multă vreme deservicii ţării sale; ar trebui schimbat din funcţie

28 Aug 2018   •   17:27
Tăriceanu: George Maior face de multă vreme deservicii ţării sale; ar trebui schimbat din funcţie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, consideră că ambasadorul României în SUA, George Maior, ar trebui schimbat din funcţie pentru că "face de multă vreme deservicii ţării sale". 
"George Maior face de multă vreme deservicii ţării sale. În primul rând, a făcut deservicii în calitate de director al SRI. Şi nu înţeleg nici acum de ce pentru aceste lucruri a meritat să fie recompensat cu funcţia de ambasador la Washington, unde a continuat să facă aceeaşi politică pe care a făcut-o şi în perioada în care era şef la SRI. După părerea mea, ar trebui schimbat din funcţie, numai că schimbarea din funcţie a domnului Maior nu depinde de Ministerul de Externe. După cum ştiţi, e un mecanism mai complicat care presupune decretul de rechemare, care trebuie semnat de preşedinte şi contrasemnat de primul ministru. Cu asemenea ambasadori România o să continue să figureze în rândul ţărilor cele mai corupte pentru că aşa au hotărât domnii Maior, Coldea şi alţii ca să pună această etichetă pe fruntea României", a afirmat marţi Tăriceanu după şedinţa forurilor de conducere ale ALDE. 

El a subliniat că fenomenul corupţiei trebuie combătut şi a afirmat că în alte ţări din Europa "fenomenul corupţiei este probabil la fel de amplu, dacă nu chiar mai amplu". 

"Fenomenul corupţiei trebuie combătut, aşa cum trebuie combătut în toate ţările, dar dacă vă uitaţi în jurul nostru în Europa în ţări precum Austria, Germania, Franţa, o să vă îngroziţi, o să vedeţi că fenomenul corupţiei este probabil la fel de amplu, dacă nu chiar mai amplu. Şi cu toate acestea, sigur că subiectul este unul de preocupare, (...) dar nu devine brandul de ţară al ţării respective (...) Cred că putem să arătăm că avem performanţă economică, academică, oameni cu creativitate în diverse domenii, că sunt oameni care ne reprezintă admirabil peste hotare în diverse domenii. (...) Nu poţi să procedezi în aşa fel împotriva interesului naţional, al ţării, al întregului popor", a adăugat Tăriceanu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu