x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu îşi ia mâna de pe Tudorel Toader

Tăriceanu îşi ia mâna de pe Tudorel Toader

de Gabriela Antoniu    |    07 Noi 2018   •   08:38
Tăriceanu îşi ia mâna de pe Tudorel Toader

Deşi l-a lăudat şi susţinut de câte ori a avut ocazia pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader când era remaniat “pe surse”, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că PSD e liber să-l remanieze. Liviu Dragnea anunţă însă că îl susţine.

Scandalul revocării procurorului general Augustin Lazăr şi presiunile unor lideri PSD ca Toader să demisioneze au cântărit mult la luarea unei astfel de decizii.

Tăriceanu a reamintit că Tudorel Toader este un ministru independent pe locul PSD, susţinut de ALDE. “Aprecierea mea şi a colegilor mei faţă de Tudorel Toader este una foarte bună, e un ministru care mie mi se pare că s-a remarcat foarte mult nu numai ca ministru al Justiţiei, dar ca ministru al întregului Cabinet sau în comparaţie şi cu ceilalţi colegi. El a avut o performanţă pe care aş vrea s-o văd şi la alţii şi din acest motiv ne-am declarat fără echivoc aprecierea. Acum, ce face PSD-ul cu locul care e al lui, e o problemă a PSD-ului", a declarat luni seară Tăriceanu la un post tv.

Declaraţiile liderului ALDE vin după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a CEx dedicată remanierii Guvernului. El a precizat că îl susţine în continuare pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, inclusiv în cazul revocării procurorului general. “Eu nu am văzut o poziţie publică la ALDE că domnul Toader este asumat de ALDE. Şi domnul Tăriceanu a spus că e postul PSD şi PSD poate să îşi exprime aprecierea faţă de un ministru ALDE. Domnul Meleşcanu, de exemplu”, a explicat Dragnea, după şedinţa CEx de luni.

Cu toate acestea, Tăriceanu a afirmat că dacă PSD îl va remania pe Tudorel Toader, el nu se poate opune. "Eu nu mă pot opune, pot să-mi spun o părere", a precizat liderul ALDE.

×
Subiecte în articol: remaniere tudorel toader