x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: "Mircea Diaconu dovedeşte o determinare care nu există în acest moment la liderii noştri politici"

Tăriceanu: "Mircea Diaconu dovedeşte o determinare care nu există în acest moment la liderii noştri politici"

27 Mar 2014   •   22:05
Tăriceanu: "Mircea Diaconu dovedeşte o determinare care nu există în acest moment la liderii noştri politici"
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat în emisiunea Sinteza Zilei, la Antena3, că apreciază gestul lui Mircea Diaconu de a candida la alegerile europarlamentare, ca pe unul ce dovedeşte o determinare care nu există în acest moment la liderii politici.

"Mă bucur că a reuşit să strângă numărul de semnături necesare", a declarat Tăriceanu. De asemenea, preşedintele Senatului a precizat că PNL este un partid izolat pe scena politică şi ar fi creditat cu un procent de 15% pentru alegerile europarlamentare. "Cota lui Antonescu este într-o permanentă scădere, iar elementul cel mai grav este decizia de ieşire din USL, de rupere a USL, concomitent cu trecerea de la putere în opoziţie. Antonescu fuge de responsabilitate, fuge din faţa electoratului, PNL-ul dezertează şi acest lucru este sancţionat, se vede în sondajele din ultima vreme. În PNL este o situaţie de confuzie, de nemulţumire. În întâlnirile oficiale, discursul se schimbă total", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

"Oamenii au o serie preocupări, cele mai importante fiind crearea locurilor de muncă şi veniturile. Cred că România are cel mai mult nevoie de un program economic care să permită o redresare rapida economică. Vreau să încep o serie de consultări, să găsim soluţiile optime. Voi pune aceste lucruri la dispoziţia Guvernului", a precizat Tăriceanu despre platforma economică liberală.

"Viitorul preşedinte nu va putea să fie reprezentat de un singur partid, poate fi ales dacă beneficiază de sprijinul unei alianţe, unei coaliţii. Dorinţa mea este să încercăm să refacem USL pentru a demonstra că vrem să ne ducem la sfarsit angajamentele luate. O astfel de formulă poate să ducă la alegerea unui preşedinte", a spus Tăriceanu.

Ştire în curs de actualizare...

×