x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Nu pot să stau alături de preşedinte atâta vreme cât va fi exponentul statului paralel

Tăriceanu: Nu pot să stau alături de preşedinte atâta vreme cât va fi exponentul statului paralel

04 Dec 2017   •   22:59
Tăriceanu: Nu pot să stau alături de preşedinte atâta vreme cât va fi exponentul statului paralel

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, luni seară, de ce a refuzat să participe la manifestările organizate de Administraţia Prezidenţială cu prilejul Zilei Naţionale a României, afirmând că atâta timp cât preşedintele va fi "exponentul statului paralel", nu poate să stea alături de acesta la un eveniment de o asemenea importanţă.

"Atâta vreme cât preşedintele se va face că nu vede abuzurile care se petrec în justiţie, cât nu va înţelege că obligaţia primară pe care o are ca preşedinte este nu numai să asigure buna funcţionare a instituţiilor, dar aceste instituţii au obligaţia să protejeze cetăţeanul şi să îl apere, să îi apere libertăţile, atâta vreme cât preşedintele va fi exponentul statului paralel, care a acaparat puterea în România în mod ilegitim şi face tot ceea ce poate ca să dărâme puterea legitimă, îmi pare foarte rău, nu pot să stau alături de un astfel de preşedinte la un eveniment atât de important", a afirmat Tăriceanu, într-o emisiune la Antena 3.

De altfel, liderul ALDE a criticat şi discursul pe care preşedintele Klaus Iohannis l-a ţinut la recepţia organizată la Cotroceni de 1 Decembrie, spunând despre acesta că a fost "un discurs eminamente politic".

"Am văzut discursul pe care l-a ţinut seara la recepţia de 1 Decembrie de la Cotroceni, care a fost un discurs eminamente politic, menit să împartă România în două. În loc să fie în ziua de 1 Decembrie un discurs care să aibă o simbolistică aparte, este ziua în care totuşi toţi românii se unesc şi visează la un ideal comun, preşedintele găseşte acest moment potrivit tocmai să arate că există două Românii: o Românie a lui şi a susţinătorilor lui şi o altă Românie care nu împărtăşeşte aceleaşi visuri", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu