x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Pentru noi a fost o chestiune vitală ca doamna Dăncilă să cadă

Tăriceanu: Pentru noi a fost o chestiune vitală ca doamna Dăncilă să cadă

20 Oct 2019   •   21:25
Tăriceanu: Pentru noi a fost o chestiune vitală ca doamna Dăncilă să cadă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că toți parlamentarii sunt responsabili de criza politică actuală, nu doar partidele de la guvernare.

Căderea unui guvern nu e o tragedie, a punctat Tăriceanu.

„Nu trebuie să dramatizăm, căderea unui guvern nu e o tragedie. Poate fi o binefacere. Am încercat să evit această situație, am avut discuții repetate cu doamna Dăncilă și i-am explicat analiza mea. I-am explicat că ne confruntam cu o tendință defavorabilă care s-a manifestat pe deplin la alegerile pentru Parlamentul European unde partidele noastre au obținut scoruri coborâte, că ar fi nevoie de o relansare a guvernarii și aici analiza noastră s-a despărțit, pentru că doamna Dăncilă n-a vrut să recunoască că avem de-a face cu o ostilitate puternică, certificată(...).

Doamna Dăncilă mi-a spus că nu poate să ia aceste măsuri, că îi e teamă să vina în Parlament pentru votul de încredere, pentru un nou program de guvernare. I-am atras atenția că cea mai bună soluție ar fi să trecem în opoziție împreună, dânsa n-a vrut, probabil sfătuitorii ei așa au considerat că e mai bine și atunci am hotorât să mergem pe drumuri separate”, a explicat liderul ALDE, duminică seară, la Antena 3.

Potrivit lui Tăriceanu, Viorica Dăncilă ar fi trebuit să ceara votul de încredere pentru că se schimbase compoziția guvernului.

„Dânsa a încercat o șmecherie, a mituit trei colegi de la ALDE, le-a oferit funcții în Guvern că să lase impresia că ALDE e încă la guvernare. Șmecheria n-a ținut și s-a confruntat cu o moțiune de încredere”, a spus Tăriceanu.

 

„În momentul în care ne-am despărțit am convenit că rămânem în termeni civilizați(...). Oferirea de funcții ca să treacă oamenii la PSD ne-a transformat din foști colegi în adversari. Pentru noi a fost vital ca doamna Dăncilă să cadă”, a încheiat președintele ALDE.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu