x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: PNL este partidul unui proiect, nu un partid-cazemată

Tăriceanu: PNL este partidul unui proiect, nu un partid-cazemată

09 Iun 2009   •   00:00

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, a publicat pe blogul personal o scrisoare deschisă către liberali. Acesta îi îndeamnă să se implice mai mult în activitatea formaţiunii, subliniind că PNL este partidul unui proiect.



'Şansa noastră este să îi facem jucători în echipa liberală pe aceşti sute de mii de spectatori. Numai prin ei îi vom convinge milioanele de români, care nu au venit ieri la vot, că PNL este alternativa. Nu este de ajuns ca un singur liberal să le vorbească românilor - oricât de bun discurs ar avea. Nu este de ajuns nici ca câteva zeci sau sute să le vorbească - oricât de bine pregătiţi sunt aceştia. Trebuie să se implice zeci, iar apoi sute de mii de liberali adevăraţi, care sunt dispuşi să treacă în prima linie. Iar aceştia trebuie convinşi nu cu un proiect împotriva unui om, ci printr-un un proiect economic pentru români', a susţinut Tăriceanu.

El a afirmat că a făcut tot ce a putut în ultimele luni pentru a convinge cât mai mulţi liberali să se implice mai activ în promovarea partidului. Potrivit fostului lider al PNL, mesajul său nu este unul de critică la adresa actualei conduceri a partidului şi nu este nicio analiză a campaniei pe care au făcut-o liberalii la europarlamentare.

'Scrisoarea deschisă de astăzi este o chemare la luptă. Un mesaj către sutele de mii de liberali: ştiu că vreţi să vă implicaţi. (...) De aceea, mergeţi la organizaţia PNL din localitatea voastră şi vedeţi cum puteţi să vă implicaţi. În acest fel veţi face parte dintr-un proiect care poate schimba România în bine. În singurul mod posibil. Prin noi înşine. Începând de la voi şi apoi în toată România', a arătat Călin Popescu-Tăriceanu.

Fostul preşedinte liberal şi-a exprimat convingerea că actuala conducere a PNL va analiza scorul obţinut la alegerile europarlamentare, 'va trage cele mai bune concluzii' şi 'va analiza ce s-a făcut bine în campanie şi unde s-a greşit'.

Totuşi, Călin Popescu-Tăriceanu susţine că majoritatea milioanelor de români care reprezintă forţa PNL 'sunt spectatori la ceea ce se întâmplă în România', iar 'oamenii de afaceri se simt părăsiţi, nu atât de Guvern, (...) cât de PNL, care nu a mai dat mesaje economice'.

Potrivit lui Tăriceanu, 'PNL este partidul unui proiect, nu partidul împotriva unui politician, fie el şi Traian Băsescu. Ştiu că în politică şi în strategiile electorale este mult mai uşor să te baţi cu un om, decât pentru un proiect. PNL nu este însă un partid-cazemată, în care membrilor li se arată fotografia duşmanului şi apoi acţionează ca nişte pitbulli. Forţa noastră sunt proiectele pe care le propunem pentru România. Românii rareori ne votează pentru a penaliza un partid. Ne votează pentru ceea ce le propunem. Noi adunăm, în primul rând, voturile pozitive. Să nu cădem în capcana de a deveni partidul anti-prezidenţial', a subliniat Tăriceanu.

Agerpres

×
Subiecte în articol: politic pnl proiect