x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Poate e mai bine pe liste comune USL la europarlamentare

Tăriceanu: Poate e mai bine pe liste comune USL la europarlamentare

09 Ian 2014   •   13:34
Tăriceanu: Poate e mai bine pe liste comune USL la europarlamentare
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Senatorul PNL Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat joi că 'într-o înţelepciune largă' ar fi mai bine ca liberalii şi social-democraţii să candideze la europarlamentare pe liste comune, însă a apreciat că ar fi utile şi listele separate, pentru ca partidul să "marcheze la identitate politică ideologică pe partea dreaptă".

"Este foarte greu de tranşat aşa, dintr-o lovitură, această problemă, pentru că din punctul de vedere al menţinerii coeziunii alianţei cu PSD cred că ar fi mult mai utile listele comune. Riscul listelor separate este dat de competiţia inerentă care se produce între cele două partide şi pe fondul unor disensiuni pe care le-am remarcat cu toţii în ultima perioadă această situaţie se poate deteriora. Într-o înţelepciune largă poate este mai bine pe liste comune, pe de altă parte cred că PNL trebuie să marcheze la identitate politică ideologică pe partea dreaptă şi din această perspectivă ar fi mai utile listele separate", a declarat Tăriceanu, înainte de prima şedinţă a BPN al PNL.

Fostul preşedinte al liberalilor a precizat că alegerile europarlamentare, "din păcate", nu reprezintă o mare miză nici pentru electorat, nici pentru structurile PNL, nici pentru aleşii PNL.

"Prin urmare, rezultatul pentru PE trebuie să fie ponderat de această situaţie de prezenţă slabă a electoratului, deci ele nu sunt atât de concludente pe cât ne-am imaginat", a spus liberalul, potrivit Agerpres.

Tăriceanu a afirmat că nu se gândeşte să participe la alegerile europarlamentare.


×