x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică E oficial: Tăriceanu, propus la şefia Senatului de majoritatea parlamentară PSD-PC-UNPR-UDMR

E oficial: Tăriceanu, propus la şefia Senatului de majoritatea parlamentară PSD-PC-UNPR-UDMR

10 Mar 2014   •   10:07
E oficial: Tăriceanu, propus la şefia Senatului de majoritatea parlamentară PSD-PC-UNPR-UDMR
UPDATE 12:51 - Senatorul Călin Popescu Tăriceanu a fost propus oficial de majoritatea parlamentară PSD-PC-UNPR-UDMR drept candidat pentru şefia Senatului, în urma unei şedinţe a aleşilor din cele patru formaţiuni politice.

"Am acceptat această propunere care mă onorează şi am convingerea că ne va ajuta să mergem înainte cu proiectul USL cu care am câştigat încrederea alegătorilor", a spus Călin Popescu Tăriceanu după şedinţă.

Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat din PNL după ce liberalii au ieşit de la guvernare, a mai declarat că se aşteaptă ca unii dintre foştii colegi din PNL să-l susţină.

---------------------------------------------

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la România TV, că pe Călin Popescu Tăriceanu îl recomandă, atât experienţa, cât şi prestanţa pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Senatului, întrebat dacă îl vede pe fostul senator PNL la şefia Camerei Superioare a Legislativului.

"Cred că îl recomandă şi experienţa, şi prestanţa pentru a fi al doilea om în stat", a declarat Victor Ponta.

Premierul a precizat, în context, că luni social-democraţii vor decide pe cine susţin la şefia Senatului.

"Mâine, la conducerea Senatului, pentru că la Camera Deputaţilor este un social-democrat, eu cred... nu ştiu ce vor face exact colegii senatori, o să stabilim mâine, dar eu cred că ar trebui să fie cineva care reflecta o gândire de centru-dreapta", a declarat Ponta.

Întrebat dacă PSD îl va susţine pe Tăriceanu, el a spus: "Probabil că da".

"O să decidem mâine, în cadrul grupului senatorial, dar eu am discutat cu mai mulţi senatori şi, sigur, există candidaţi foarte buni şi candidate foarte bune în grupul senatorial al PSD. Ideea de a păstra ceea ce a stat la baza USL-ului, nu era vorba doar de un acord politic, era vorba de o concepţie despre România de a avea cât mai multe forţe şi gândiri politice reprezentate în conducerea ţării, e valabilă. Şi atunci, da, probabil că un senator PSD nu va candida la conducerea Senatului", a mai declarat Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: ponta tariceanu presedintele senatului