x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Reforma Justiţiei trebuie dusă la bun sfârşit

Tăriceanu: Reforma Justiţiei trebuie dusă la bun sfârşit

25 Aug 2018   •   14:40
Tăriceanu: Reforma Justiţiei trebuie dusă la bun sfârşit

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că declaraţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, referitoare la procurorul general este una încurajatoare, punctând că reforma în domeniu trebuie dusă la bun sfârşit. 

 

"Declaraţia domnului Toader, ministrul Justiţiei, făcută astăzi, este încurajatoare. Prezenţa şi nivelul de infiltrare a statului paralel în Justiţia din România este de netolerat. Protocoalele secrete, acţiunile ilegale şi neconstituţionale, încălcarea libertăţilor fundamentale trebuie să înceteze. Prezenţa agenţilor/ofiţerilor acoperiţi în tot ţesutul social, politic şi economic reprezintă o situaţie fără precedent în ţările democratice. Reforma Justiţiei trebuie dusă la bun sfârşit şi totodată trebuie să revenim la controlul democratic al serviciilor secrete. Declaraţia ministrului Toader este fără îndoială un pas necesar în această direcţie", a scris Tăriceanu, sâmbătă, pe Facebook. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI. El a spus că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile. AGERPRES

×