x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, replică dură după anunţul lui Iohannis: Preşedintele ne prosteşte în faţă

Tăriceanu, replică dură după anunţul lui Iohannis: Preşedintele ne prosteşte în faţă

09 Iun 2020   •   15:43
Tăriceanu, replică dură după anunţul lui Iohannis: Preşedintele ne prosteşte în faţă
Sursa foto: DIANA OROS

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că președintele Klaus Iohannis ”ne prostește în față” când afirmă că Guvernul a luat cele mai bune măsuri. El a anunțat că parlamentarii formațiunii nu vor vota prelungirea stării de alertă.

 

"Preşedintele ne prosteşte în faţă. Ne spune că Guvernul a luat cele mai bune măsuri în pripă. Nu a luat din pripă cele mai bune măsuri. Eu am atras atenţia asupra faptului că au existat comunicări din partea Ambasadei României la Beijing încă din 6 ianuarie și MAE a transmis notificările informaţiile necesare la nivelul Guvernului, iar dl Iohannis și dl Orban se ocupau de alegeri anticipate. Eu au luat toate măsurile cu mare întârziere. Prelungirea stării de alertă nu se mai justifică, nu avem focare de infecţie decât într-o mică parte a ţării. Se poate menţine starea de alertă la nivel judeţean sau de localități. (...) Noi, cei din ALDE, nu vom vota pentru această prelungire", a declarat la Antena 3 Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlament să nu blocheze prelungirea stării de alertă.

”Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (...) Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a spus șeful statului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu