x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: "România se îndreaptă spre dictatură"

Tăriceanu: "România se îndreaptă spre dictatură"

de Monica Iordache Apostol    |    21 Oct 2010   •   00:00
Tăriceanu: "România se îndreaptă spre dictatură"
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu (foto) a cerut joi audierea în Parlament a şefilor de servicii secrete pentru a lămuri modul în care stenogramele discuţiilor telefonice ale lui Sorin Ovidiu Vîntu au ajuns în presă.



Tăriceanu a semnalat că este necesar să se ştie cine aprobă şi la cererea cui se fac transcrierile convorbirilor interceptate, mai ales că cele apărute în presă nu au nici o relevanţă pentru cazul instrumentat. "Ne întrebăm ce se întâmplă în România cu Justiţia care funcţionează după modelul Big Brother. Drepturile şi libertăţile cetăţeneşti nu sunt respectate. Avem înregistrarea convorbirilor care implică ziarişti, dar care nu au legătură cu subiectul cauzei", a spus Tăriceanu.

El a adăugat că înregistrările respective nu au fost făcute pentru cauza în anchetă, ci pentru a identifica "duşmanii poporului" care pot atenta la "orânduiala cârmaciului înţelept", adică ar putea avea un plan de răsturnare a Guvernului sau de suspendare a preşedintelui, după cum a dezvăluit chiar Elena Udrea într-o postare pe blog. "Aceste servicii secrete sunt folosite ca instrumente de putere într-o ţară în care ne îndreptăm cu paşi repezi către dictatură. Accentul trebuie pus pe statul de drept, pe respectarea dreptului la viaţă privată, pe o Justiţie care să nu servească interesele unei puteri aflate vremelnic la guvernare. Ce se întâmplă e şantaj politic cu ajutorul instituţiilor statului", a spus Tăriceanu, adăugând că este necesară modificarea legislaţiei în domeniu, astfel încât "asemenea vânturări de stenograme să nu mai fie permise", iar acei răspunzători să fie sancţionaţi, nu decoraţi de beneficiarii acestor "lecturi de alcov".





×
Subiecte în articol: politic