x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Semestrul preşedinţiei este o ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai multe despre România

Tăriceanu: Semestrul preşedinţiei este o ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai multe despre România

11 Ian 2019   •   16:44

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că semestrul preşedinţiei româneşti la Consiliul Uniunii Europene constituie o ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai multe despre România.

Călin Popescu-Tăriceanu a avut vineri o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la care a participat, din partea Camerei Deputaţilor, şi vicepreşedintele Florin Iordache.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, preşedintele Senatului a reafirmat angajamentul României în favoarea consolidării construcţiei europene, prin contribuţia specifică a ţării noastre la efortul statelor membre şi al instituţiilor europene de a consolida proiectul politic comun.

El a arătat că, la 12 ani de la aderare, a venit rândul României de a prezida Consiliul UE, ceea ce este un prilej de îndreptăţită satisfacţie pentru cetăţenii români, din ţară sau cei care trăiesc şi lucrează în alte ţări membre UE. În acest context, precizează sursa citată, următoarele şase luni vor fi caracterizate de o activitate intensă şi dedicată a Executivului şi Legislativului pentru a gestiona în cele mai bune condiţii responsabilităţile preşedinţiei rotative.

"Înaltul demnitar român a evidenţiat că semestrul preşedinţiei româneşti a Consiliului UE constituie o ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai mult despre stilul de muncă, de comunicare şi relaţionare al colegilor români, dar şi de a afla mai multe despre România, inclusiv prin participarea la reuniunile care vor avea loc în teritoriu, între care Summitul de la Sibiu va avea cea mai mare importanţă", se arată în comunicat.

La rândul său, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a menţionat complexitatea contextului european în care se desfăşoară preşedinţia României la Consiliul UE: negocierea viitorului Cadru Financiar Multianual 2021 - 2027, procesul Brexit şi clarificarea relaţiilor viitoare cu Marea Britanie, alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019.

De asemenea, Florin Iordache şi-a exprimat încrederea că, pe durata mandatului României la Consiliul UE, vor fi înregistrate progrese, cu scopul final al obţinerii acordului politic în vederea finalizării, cât mai curând posibil, a reformei Spaţiului Schengen.

Conform comunicatului, Florin Iordache a transmis asigurări cu privire la continuarea progreselor înregistrate pe dosare importante, menţionând că "România va continua să clădească pe această bază viitoarele discuţii şi negocieri". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu