x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Solicitarea în cazul Oprea va fi discutată miercuri în Biroul permanent

Tăriceanu: Solicitarea în cazul Oprea va fi discutată miercuri în Biroul permanent

26 Ian 2016   •   14:13
Tăriceanu: Solicitarea în cazul Oprea va fi discutată miercuri în Biroul permanent
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Biroul permanent al Senatului va discuta, miercuri, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea, a anunţat preşedintele acestui for legislativ, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Ieri a fost primită solicitarea procurorului general... în fine, a persoanei care a fost delegată din partea procurorului general să trimită dosarul către Senat. Azi am luat legătura cu colegii mei şi m-am consultat cu câţiva dintre membrii Biroului permanent şi mâine, la ora 11,00, am convocat Biroul permanent, care are obligaţia să repartizeze dosarul la Comisia juridică, ce va întocmi un raport şi îl va înainta Biroului permanent şi apoi solicitarea va fi supusă plenului", a precizat Tăriceanu, la Senat.

Călin Popescu-Tăriceanu a ţinut să precizeze că cvorumul necesar lucrărilor şedinţei Biroului permanent va fi asigurat.

"De ieri am spus că doresc să fac o consultare cu colegii şi din această consultare, văzând că este disponibilitate de timp, ca să nu existe cumva tot felul de comentarii legate de o posibilă tergiversare, am luat această hotărâre (de convocare a Biroului permanent - n.r.). Pot spune că, dacă ne-am fi întrunit luni în cadrul BP, probabil calendarul ar fi fost în mare acelaşi. Cei care sunt membri în BP, şi sigur că va trebui să asigurăm cvorumul, vor fi aici", a mai spus Tăriceanu.

Acesta a adăugat că senatorii jurişti urmează să se reunească în şedinţă pentru a discuta cazul Oprea săptămâna viitoare, "de marţi încolo".

"Noi ne întrunim săptămâna viitoare, reîncepe activitatea parlamentară. Marţi se întruneşte Comisia juridică. Deci, de marţi încolo, dar nu pot să dau o dată pentru raportul Comisiei juridice, însă, aşa cum ştiţi, nu durează foarte mult. Dosarul va fi tratat cu toată disponibilitatea. Nu vreau să folosesc termenul de 'celeritate', că nu mi se pare acesta cel mai important criteriu", a precizat Tăriceanu.

Întrebat dacă, la nivelul ALDE, a fost luată o decizie cu privire la solicitarea Justiţiei, Tăriceanu a replicat: "De ieri până azi nu s-a luat nicio decizie, mai ales că ieri am încheiat şedinţa (Biroului politic al partidului - n.r.) la ora 16,00 şi dosarul a venit ulterior".

×
Subiecte în articol: gabriel oprea calin popescu tariceanu